juni 2007
ma ti on to fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Gode tider for norsk sjakk

30.mai.2007 @ 13:03
Det går bra med norsk sjakk om dagen.

Magnus Carlsen imponerer stort i VM-kvartfinalen mot verdensfemmer Levon Aronian. Før matchen tippet hans tidligere sekundant Peter Heine at Aronian ville vinne med 3,5-1,5, og etter to partier så de ikke bra ut. Men i tredje parti slo Magnus tilbake, og matchen er nå helt åpen. Aronian må nok fortsatt anses som favoritt (han er jo verdensfemmer og har igjen to hvite), men det er nå solide sjanser for at Magnus går videre.

Mandag skjedde også en annen viktig ting i norsk sjakk, som gikk atskillig mer ubemerket hen: NSF og Glitnir sendte ut pressemelding om Glitnir Blitz Norway. Det fremgår ikke av meldingen, men dette er den største samarbeidsavtalen med næringslivet i norsk sjakks historie.

image15
Magnus og Simen stiller til start i finalen av Glitnir Blitz Norway. (Foto: Glitnir)

Glitnir Blitz Norway består kort fortalt av to runder med lynsjakkturneringer i oktober. Lørdag 20. oktober spilles seks lynturneringer rundt om i landet (Oslo, Porsgrunn, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø). Disse vil bli spilt på utradisjonelle steder, slik som kjøpesenter. Et mål med Glitnir Blitz er å vise frem sjakken til folk som ikke oppsøker turneringer (det er jo de færreste). Turneringene teller i NVGP, men er åpne også for folk som ikke er medlemmer i NSF.

Vinnerne av kvalifiseringene blir fløyet inn til finalen, som spilles i Oslo lørdag 27. oktober. Her blir de innlosjert på hotell, så de kan forberede seg på beste måte. I finalen møtes kvalikvinnerne og ti inviterte spillere. Blant disse ti er Magnus og Simen, og minst en verdensstjerne. Hvem dette blir, er ikke klart ennå.

De 16 i finalen spiller cupturnering, hvilket er det optimale for medieinteressen. Finalen blir selvfølgelig seedet, så hvis Magnus og den andre i verdenseliten vinner de tre første rundene, møtes disse i finalen. Medieavtaler er ikke klare ennå, men jeg har forhåpninger om at man kan få til noe utenom det vanlige når det gjelder dekning.

På vegne av styret i NSF er jeg veldig fornøyd med å ha fått i stand avtalen med Glitnir. Det er den tredje store samarbeidspartneren på ganske kort tid. Det var ikke så alt for lenge siden vi for første gang signerte avtaler med Norske Vandrerhjem og Telio.

Jeg har nå vært president i NSF i snart tre år, og det har vært tre spennende år. Jeg synes det har skjedd en hel del positivt i NSF i løpet av disse årene. Samarbeidsavtalene over er noe jeg er veldig fornøyd med. Omleggingen av Grand Prix førte til en klar oppgang i antall deltagere og turneringer. Vedtak og gjennomføring av eliteserie var et viktig skritt fremover for norsk sjakk. En spennende ting er også planene om sjakk-OL i Tromsø i 2014. Og forbundet har bidratt til at vi har fått medieomtale som aldri før, takket være Magnus' fremganger.

Viktigst (men som sikkert få har fått med seg) er nok likevel at det er blitt mye mer orden i NSFs økonomi. I fjor gikk forbundet med et solid overskudd, hvilket var nødvendig. Og det er ryddet opp i mange gamle forhold, slik at man nå kan er klar for tiden fremover.

Bak den positive utviklingen står hele styret og administrasjonen i NSF. Og hele sjakk-Norge, gjennom det store arbeidet som utallige ildsjeler nedlegger uke etter uke.

Alle i styret fortjener takk, men la meg likevel trekke frem to personer: Helge A Nordahl har gjort en meget stor jobb som visepresident (2004-05) og kasserer (2005-07). Øistein Yggeseth har fortsatt sin enorme innsats som turneringssjef og ratingsjef. Bare oppsett av seriesjakken er litt av et puslespill, noe ikke alle innser. Blant annet skal bortekamper med lang reisevei fordeles på alle lag. Og ikke bare i inneværende sesong; det tas hensyn til reiser tidligere år.

For egen del sier jeg meg fornøyd med min innsats som president de siste tre årene. Nå er tiden inne for å la noen andre ta over roret. Det samme føler en del av de andre som kom inn i styret sammen med meg i 2004.

Det blir derfor ganske store utskiftninger i styret på årets kongress. Det går sikkert bra, for det er faktisk en god del flinke folk innen sjakken. Hvis ryktene stemmer, er det en av norsk sjakks kjernekarer som blir ny president. Det lover godt for norsk sjakk i tiden fremover.  

Sommersjakkskolen 2007

05.mai.2007 @ 21:41
Som vanlig blir det sommersjakkskole for barn og ungdom første uke av sommerferien. Siste sjakkskole var i vinterferien, og var en suksess. (Som vanlig, må det være lov å si.)

Sommersjakkskolen avholdes som vanlig på Bygdøy skole, og opplegget er også som tidligere år. Det blir blant annet sjakktrening, fotball, grilling, simultan mot en sterk spiller, sjokk og selvfølgelig vanlig sjakkspilling. Trenere og ledere er Torbjørn Hansen, Andreas Moen, Silje Bjerke, Marte Egeland og jeg. Dvs de samme som i fjor, med Marte i tillegg.

image13
Her er det Atle Grønn som gir
simultan mot deltakerne.

Vi har i år satt et tak på 80 deltakere. Interesserte må derfor melde seg på snarest, hvis man vil være sikker på å få være med. Pr dags dato er det ca 40 deltakere, men det vil nok komme mange den nærmeste tiden nå. Når vi er kommet et godt stykke ut i mai, nærmer sommerferien seg for alvor (også i foreldres bevissthet).

Mye mer informasjon finnes i invitasjonen. Hvis du lurer på noe, ta kontakt med Silje (se info i invitasjonen). Eller legg inn en kommentar her!

Kjeken æresmedlem

14.apr.2007 @ 11:37
Litt sen formidling av denne nyheten, men likevel:

På generalforsamling i 1911 og årsmøte i 1911U mandag 5. mars ble Johs R Kjeken utnevnt til æresmedlem i begge klubber.

En kort oppsummering av Kjekens innsats for klubbene:

På begynnelsen av 90-tallet så det ikke bra ut for 1911. Klubben eksisterte kun på papiret, noen klubbkveld var det ikke lenger. Med andre ord: Det gikk mot nedleggelse. Kjeken var på dette tidspunkt generalsekretær i NSF, og syntes det var ille at en av stiftelsesklubbene skulle legges ned. (Med stiftelsesklubb menes de som var med på å stifte NSF i 1914.) Merk at Johs på dette tidspunkt ikke var medlem i 1911, men i ASKO.

Sammen med noen andre (bl a Truls Thirud, Tore Bratvold, Finn Møller og Matti Unnli) ble det bestemt å gjøre et forsøk på å blåse (holde) liv i klubben. Kjeken meldte overgang til 1911, og ble snart formann. Det har han vært siden den tid. I løpet av disse årene har klubben gått fra omtrent 20 til 90 medlemmer, og har blant annet arrangert NM-finalen for klubblag og Det åpne NM i hurtigsjakk. (Dessuten har vi arrangert Color Line Hurtigsjakk ti år på rad. Meld deg på til årets seilas!)


image12
Johs R Kjeken med det synlige beviset på æresmedlemskapene, et
pent armbåndsur med inngravering. Legg merke til antrekket!


Dette er imponerede nok, men Kjekens innsats for ungdomsavdelingen SK av 1911U er nok enda mer imponerende. Finn Møller (æresmedlem i 1911, 1911U og USF) hadde lenge stått for barnesjakk på Korsvoll skole (slik ble jeg rekruttert til sjakken), og på 90-tallet også på Kringsjå skole. (Bakgrunnen for dette er at Korsvoll skole brant ned. Elevene byttet til Kringsjå, og Finn fulgte med på lasset. Da Korsvoll sto klar igjen, kunne han ikke forlate Kringsjå. Dermed sjakk på begge skoler.)

Johs involverte seg etter hvert sterkt i 1911U. Han ble snart leder også her, noe han fortsatt er. Klubben har de siste årene hatt omtrent 500 medlemmer. Med tanke på at 1911U bare har sjakk på tre skoler (de to nevnte og Kjelsås), synes jeg dette er et veldig fint medlemstall. Klubben har fått en rekke norgesmestere (bl a Frode Urkedal fra Kjelsås), og tok i fjor de tre første plassene da vi arrangerte NM for skolelag. Johs bidrag til suksessen er enormt. Han har hver uke sjakk på alle tre skoler (SFO-tid og på kveldstid), og har  i tillegg sjakk for barn i klubblokalene på mandager.

Kjeken har bare vært med i 1911 og 1911U i omtrent femten år. Det synes jeg i utgangspunktet er en veldig kort periode for å bli æresmedlem. Men innsatsen er noe helt utenom det vanlige. På femten år vil jeg mene han har gjort det en "vanlig" formann i en sjakklubb gjør på 50 år.

Kjeken er 1911s femte æresmedlem gjennom tidene, mens 1911U kun har utnevnt ett æresmedlem (Finn Møller) tidligere. Gratulerer, og takk for innsatsen!

Oppsummering Påskefestivalen

05.apr.2007 @ 19:37
Da var årets Påskefestival over. En liten oppsummering er på sin plass.

Hurtig-GP ble vunnet av Øystein Dannevig, OSS (51 deltagere).
Lyn-GP ble vunnet av Roar Elseth, Asker (60 deltagere). Oppdatert 7. april kl 21.30 med komplette resultater.
Det åpne NM gruppe A ble vunnet av Lars Kjølberg, 1911 (48 deltagere).
Det åpne NM gruppe B ble vunnet av Karim Ali, Fribonden (25 deltagere).

Som kjent var det NSF som sto for årets arrangement, siden ingen klubber tok det på seg. Stor takk til de som gjorde jobben: Øystein Hole og Helge Nordahl sto for planlegging og turneringsledelse, Henrik Sjøl var turneringsleder og Victor Hansen lagde hjemmesider. Takk til dere for at det ble en påskefestival også i år!
 
Neste år håper jeg en klubb påtar seg arrangementet. Det trenger ikke være i Oslo, hvis noen tror det. Jeg oppfordrer alle medlemmer til å vurdere om dette kan være noe for din klubb. Søknadsfristen er i utgangspunktet 1. mai, så her gjelder det å få opp farta.

Partier kan nå lastes ned: Gruppe A og Gruppe B. Takk til Eirik Gullaksen, som har lagt dem ut for nedlasting. 

Tarjei Svensen har lagt ut noen bilder fra Det åpne NM. Her er ett av dem:

image11
Lars Kjølberg fra SK av 1911, årets vinner av Det åpne NM

Sluttstilling Det åpne NM gruppe A

05.apr.2007 @ 19:24
Lars Kjølberg vant toppoppgjøret mot Sjur Ferkingstad, og dermed ble han den overraskende seierherren i årets Åpne NM. Jeg vil tro det er første gang en seniorspiller (dvs en på over 60) vinner mesterskapet. Kjølberg er utvilsomt en sterk spiller (elitespiller i 1976 tror jeg), men det var likevel overraskende at han skulle gå helt til topps. Gratulerer!

Nærmest Kjølberg fulgte Hallvard Ådnøy, som avsluttet med fire vinster. Sjur Ferkingstad tok tredjeplassen selv med tap i siste runde. Fredrik A Lindsøe vant klasse 1.

Sluttstillingen i Det åpne NM gruppe A:

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBergerPrestasjon
Lars KjølbergM
1997
2062
1911 =25 +33 +21 =13 +12 +05 +03
6.0
21.5
25.0
28.0
24.25
 2176 (+29)
Hallvard V ÅdnøyM
2300
2294
Moss +35 =03 -04 +21 +16 +14 +09
5.5
22.5
26.0
29.0
21.50
 2225 ( -2)
Sjur FerkingstadM
2128
2220
Sevland +41 =02 =08 +31 +10 +09 -01
5.0
25.5
28.5
31.0
19.75
 2175 (+10)
Nikolas Axel MellemM
2102
2139
Våler =15 +42 +02 =09 =14 +06 =07
5.0
24.0
28.0
30.0
21.25
 2109 ( +5)
Fredrik Aunan Lindsøe1
1856
1955
NTG +38 +46 +12 +06 -09 -01 +18
5.0
23.5
26.0
27.5
17.00
 2097 (+70)
Johannes Kvisla1
2126
2134
NTG +22 +24 +10 -05 +13 -04 +12
5.0
22.5
26.0
29.5
19.50
 2083 ( -8)
Anita Grønnestad1
1827
2100
Bergens +30 -13 =11 +38 +20 +22 =04
5.0
21.0
24.5
27.0
18.25
 1929 (+22)
Lars Even AndersenM
2200
2244
Black Knights +34 =21 =03 -12 +37 +23 +17
5.0
20.0
23.0
25.5
17.25
 1997 (-18)
Inge Sandstad SkrondalM
2112
2157
Akademisk +20 +28 +23 =04 +05 -03 -02
4.5
24.5
28.0
31.5
18.50
 2083 ( -6)
10 
Sondre Waage Tofte1
2009
2017
Stavanger +36 +37 -06 +26 -03 =11 +24
4.5
21.5
24.5
27.0
14.75
 1989 ( +5)
11 
Levi Andre Tallaksen1
1845
2022
Porsgrunn =39 =19 =07 =27 +42 =10 +22
4.5
20.5
23.0
25.0
15.25
 1845 ( +1)
12 
Helge E Theting1
1892
Kragerø +45 +18 -05 +08 -01 +15 -06
4.0
25.0
29.0
31.0
15.00
 1979 (+20)
13 
Katrine Tjølsen1
1903
2065
Bergens +40 +07 =14 =01 -06 -17 +37
4.0
24.0
26.5
29.0
15.00
 1857 ( -6)
14 
Anders G Hagen1
1865
1965
Våler =33 +25 =13 +32 =04 -02 =19
4.0
22.0
25.0
28.0
14.50
 1926 (+15)
15 
Hogir Talat1
1712
Fredriksstad =04 =16 =26 =20 +34 -12 +32
4.0
20.5
23.5
26.5
14.25
 1977 (+68)
16 
Ørnulf StubberudM
2182
2196
OSS =42 =15 +24 =18 -02 =29 +31
4.0
20.5
23.5
25.5
13.25
 1943 (-46)
17 
Kjetil Strand1
1854
2069
Asker -37 +36 +28 =22 =19 +13 -08
4.0
20.0
23.0
25.5
14.25
 1869 ( +4)
18 
Dag SødtholtM
2009
SOSS +32 -12 +38 =16 =23 +27 -05
4.0
20.0
23.0
25.5
12.75
 1885 (-21)
19 
Joachim B Nilsen1
1777
1949
Bergens =26 =11 +35 =23 =17 =24 =14
4.0
19.5
23.0
26.0
14.50
 1909 (+40)
20 
Anders Hobber1
1762
1931
Porsgrunn -09 +44 +40 =15 -07 +42 =29
4.0
19.5
21.5
23.5
10.25
 1800 (+13)
21 
Alexander R Flaata1
1960
2073
Black Knights +31 =08 -01 -02 -30 +46 +39
3.5
23.0
25.5
27.0
9.50
 1863 (-11)
22 
Jarle Nilsen1
1762
1900
Porsgrunn -06 +43 +37 =17 +32 -07 -11
3.5
21.5
24.0
26.0
9.50
 1750 ( +0)
23 
Jørn Snellingen1
1817
1945
Black Knights +27 +29 -09 =19 =18 -08 =25
3.5
21.0
24.5
28.0
12.75
 1911 (+18)
24 
Yerazik Khachatourian1
1954
2058
Molde +43 -06 -16 +35 +28 =19 -10
3.5
21.0
24.0
26.0
10.50
 1851 (-11)
25 
Bård Fjellengen1
1741
1904
Sarpsborg =01 -14 -27 =39 +41 +33 =23
3.5
20.0
22.5
25.0
11.50
 1738 ( +0)
26 
Thomas Bryn1
2023
2008
Molde =19 +39 =15 -10 =29 =30 =28
3.5
19.5
23.0
25.5
11.75
 1755 (-38)
27 
Kenneth Einarsen1
1636
Akademisk -23 =48 +25 =11 +31 -18 =30
3.5
19.0
22.0
22.5
10.75
 1720 (+25)
28 
Espen Haugstad1
1906
2015
Sandnes +44 -09 -17 +43 -24 +34 =26
3.5
18.5
20.5
22.5
8.75
 1795 (-21)
29 
Thomas Pronstad1
1844
Trondheimstud +48 -23 -32 +33 =26 =16 =20
3.5
18.0
21.0
21.5
9.25
 1789 (-10)
30 
Christian Laverton1
1381
Trondheimstud -07 -40 =45 +47 +21 =26 =27
3.5
18.0
20.0
21.5
9.50
 1703 (+42)
31 
Roar Ulvnes1
1790
1969
Nordstrand -21 +34 +46 -03 -27 +38 -16
3.0
19.0
21.5
23.0
7.00
 1815 ( +5)
32 
Janos Szalai1
1784
Akademisk -18 +45 +29 -14 -22 +43 -15
3.0
19.0
21.0
23.0
7.50
 1676 (-18)
33 
Bjarne Undheim1
1528
OSS =14 -01 =42 -29 +44 -25 +43
3.0
19.0
21.0
23.0
7.00
 1666 (+22)
34 
Even Thingstad1
1750
1882
Hønefoss -08 -31 +39 +44 -15 -28 +45
3.0
18.0
20.0
22.0
6.50
 1693 (-21)
35 
Carl Christian Aarnes1
1658
Nordstrand -02 +41 -19 -24 -43 +44 +42
3.0
17.5
19.5
21.5
6.50
 1713 ( +3)
36 
Maria Pitz Jacobsen1
1686
1849
Nordstrand -10 -17 +41 -37 =46 +40 =38
3.0
16.0
18.5
20.0
7.00
 1665 ( -7)
37 
Andreas K Hindenes1
1450
1628
Masfjorden +17 -10 -22 +36 -08 =39 -13
2.5
21.0
24.0
26.5
8.25
 1749 (+43)
38 
Pål Skogli1
1634
Gjøvik -05 +47 -18 -07 +45 -31 =36
2.5
20.0
22.0
23.5
5.00
 1633 ( +0)
39 
Timmie Nygaard1
1547
1843
Porsgrunn =11 -26 -34 =25 +40 =37 -21
2.5
18.0
20.5
23.0
7.75
 1655 (+20)
40 
Gunnar Bue1
1535
1785
Tønsberg -13 +30 -20 =45 -39 -36 +WO
2.5
17.0
19.0
19.0
4.50
 1436 (-14)
41 
Mojtaba Ershadi1
1717
1911 -03 -35 -36 +WO -25 =47 W46
2.5
16.0
17.5
17.5
2.25
 1363 (-40)
42 
Øystein Aagedal Skage1
1648
Bergens =16 -04 =33 +46 -11 -20 -35
2.0
20.5
23.5
25.0
5.00
 1682 ( -1)
43 
Atle Larsen1
1301
Stavanger -24 -22 +47 -28 +35 -32 -33
2.0
16.5
19.5
21.0
4.50
 1569 (+33)
44 
Geir O Aagedal1
1572
Bergens -28 -20 +WO -34 -33 -35 +47
2.0
16.5
18.0
18.0
1.50
 1396 (-23)
45 
Andrei Olsen1
1476
1776
Akademisk -12 -32 =30 =40 -38 +WO -34
2.0
16.0
18.5
18.5
3.00
 1386 (-12)
46 
Jan B. Wilsbeck1
1807
1955
OSS +47 -05 -31 -42 =36 -21 w41
1.5
17.0
19.0
20.5
3.00
 1547 (-40)
47 
Jathavan Suntharalingam1
1498
OSS -46 -38 -43 -30 +WO =41 -44
1.5
12.5
14.0
14.0
1.25
 1167 (-57)
48 
Jan Rune Moberg1
1461
1756
Follo -29 =27 ??? ??? ??? ??? ???
0.5
7.0
7.0
7.0
1.75
 1559 ( +4)
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0
 

Sluttstilling Det åpne NM gruppe B

05.apr.2007 @ 19:17
Karim Ali hadde vunnet før siste runde. Med remis i siste runde endte han ett poeng foran resten av feltet.

Karim Ali vant (selvfølgelig) klasse 2, mens Konstantin Govatsmark vant klasse 3. Daniel Sandvik vant klasse 4 og klasse 5. Sandvik tok med det over ledelsen i kampen om superbonusen i NVGP. Han har nå vunnet klasse 5 sju ganger, mens Tor Botheim har vunnet klasse 4 seks ganger.

Sluttstillingen i Det åpne NM gruppe B:

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBergerPrestasjon
Karim Ali2
1540
Fribonden +23 +22 +08 W17 +03 +11 =05
6.5
20.5
22.5
24.5
22.00
 1623 (+16)
Konstantin Govatsmark3
1346
Akademisk +20 +09 =04 -03 +12 +08 +07
5.5
22.0
25.5
28.0
20.50
 1433 (+15)
Daniel Sandvik5
1287
Bergens +15 =07 +19 +02 -01 =04 +12
5.0
24.5
27.5
30.0
19.00
 1371 (+24)
Mark Akali5  +22 +19 =02 =07 =08 =03 +11
5.0
22.0
24.5
26.5
17.25
 1430 (+1430)
Jo Kristian Løberg3
1296
OSS -19 +25 =11 +09 +07 +13 =01
5.0
21.5
24.0
25.0
17.50
 1345 (+32)
Anders Paulshus4
1191
Akademisk -17 =21 +25 +20 -11 W22 +13
4.5
15.0
17.0
18.0
10.25
 1157 ( +6)
Jens Hjorth Kjølberg4
1245
1911 +21 =03 +14 =04 -05 +10 -02
4.0
24.5
28.0
30.5
15.00
 1237 (+11)
Tor Botheim4
1278
1911 +16 =14 -01 +10 =04 -02 +15
4.0
24.5
27.5
30.5
14.25
 1265 ( -2)
Aryan Tari5
1183
Asker W26 -02 =20 -05 +21 =16 +19
4.0
18.5
21.0
21.0
7.75
 1007 (-32)
10 
Henning Arendt Knudsen3
1267
Akademisk +18 +11 -17 -08 +15 -07 +16
4.0
17.5
20.5
23.5
12.50
 1222 ( +0)
11 
Frode Høva2
1588
Follo +12 -10 =05 +14 +06 -01 -04
3.5
25.0
28.5
32.0
14.00
 1271 (-45)
12 
Håvard Børresen4
1042
OSS -11 +15 +24 =13 -02 +19 -03
3.5
20.5
23.0
25.0
9.25
 1156 (+27)
13 
Morgan Henriksen3
1297
Fredriksstad +24 -17 +16 =12 +22 -05 -06
3.5
19.0
21.0
23.0
8.75
 1147 (-21)
14 
Raksha Rathan4
1103
OSS +25 =08 -07 -11 -19 +23 +21
3.5
16.5
18.5
19.5
7.50
 0978 (-21)
15 
Anders Tofte5
943
Stavanger -03 -12 +18 +23 -10 +24 -08
3.0
19.5
21.5
23.5
7.00
 0928 ( -3)
16 
Joakim S Misund5
887
1911 -08 +18 -13 =19 +20 =09 -10
3.0
18.5
21.0
23.5
8.75
 1022 (+33)
17 
Tore Heggum5Lillestrøm +06 +13 +10 w01 ??? ??? ???
3.0
18.5
18.5
18.5
12.00
 1651 (+1651)
18 
Erik Botheim5
554
1911 -10 -16 -15 +WO -24 +25 +23
3.0
14.0
15.0
15.0
3.00
 0704 (+19)
19 
Harald Hansen5
954
Akademisk +05 -04 -03 =16 +14 -12 -09
2.5
22.5
26.0
29.0
10.00
 1081 (+18)
20 
Stian Johansen5
976
Fredriksstad -02 +WO =09 -06 -16 -21 +24
2.5
19.5
21.5
21.5
4.00
 0786 (-43)
21 
Gregor Taube5
588
1911 -07 =06 -22 +25 -09 +20 -14
2.5
18.5
20.5
21.5
5.75
 0952 (+43)
22 
Anders Rundgren4
1176
Trondheimstud -04 -01 +21 +24 -13 w06 ???
2.0
22.0
24.0
24.0
4.50
 1046 ( -9)
23 
Sherington Amarapala5
693
Lørenskog -01 -24 +WO -15 +25 -14 -18
2.0
18.0
19.0
19.0
1.00
 0614 (-35)
24 
Jarani Suntharalingam5
683
OSS -13 +23 -12 -22 +18 -15 -20
2.0
15.5
17.5
19.5
5.00
 0796 (+14)
25 
Kjell Nygaard5Porsgrunn -14 -05 -06 -21 -23 -18 +WO
1.0
18.5
20.5
20.5
0.00
 0510 (+510)
26 
Johan Salomon 
556
Nordstrand w09 ??? ??? ??? ??? ??? ???
0.0
4.0
4.0
4.0
0.00
 0000 (-556)
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Påskefestivalen lyn-GP

05.apr.2007 @ 10:54
I går kveld ble det det spilt lyn-GP. Hele 60 deltakere stilte til start - disse kjempet seg gjennom hele 28 runder. Klar vinner ble Roar Elseth, som er kjent som en meget sterk lynspiller. Han avga kun fire poeng, og var med det 2,5 poeng foran toer Bjarte Leer-Salvesen. 

Her er den komplette resultatlisten:

 1  Roar Elseth, Asker                          24.0
 2  Bjarte Leer-Salvesen, SOSS             21.5
 3  Bjørnar Byklum, SOSS                      21.0
 4  Daniel Kovachev, OSS                      20.5
 5  Bjørn Tiller, OSS                               19.5
 6  Svetoslav Mihailov, Asker                18.5
 7  Bertil Svendsen, Porsgrunn             18.0
 8  Katrine Tjølsen, Bergens               18.0         Vinner klasse 1
 9  Kenneth Einarsen, Akademisk       17.5         Vinner klasse 2
10  Johannes Kvisla, NTG                      17.0
11  Kim Astrup, SOSS                            17.0
12  Anders G. Hagen, Våler                   16.5
13  Jarle Nilsen, Porsgrunn                    16.5
14  Jørn Snellingen, Black Knights         16.5
15  Anders Hobber, Porsgrunn              16.0
16  Odd Ristesund, Kampen                16.0         Vinner klasse 3
17  Per Omtvedt, Stjernen                    16.0
18  Even Thingstad, Hønefoss              16.0
19  Shesmi Rucovci, Indre Østfold         15.5
20  Carl Chr. Aarnes, Nordstrand          15.5
21  Pål Farmen, Caissa                         15.5
22  Anders Thingstad, Hønefoss           15.5
23  Fredrik Lindsøe, NTG                       15.0
24  Christian Harstad, OSS                   15.0
25  Øyvind Fossheim, Fribonden           15.0
26  Sondre Waage Tofte, Stavanger    14.5
27  Guttorm Andersen, Stjernen           14.5
28  Aleksander Omtvedt, 1911             14.5
29  Eirik Søreng, Akademisk                  14.5
30  Atle Larsen, Stavanger                 14.0         Vinner klasse 4
31  Daniel Sandvik, Bergens              14.0         Vinner klasse 5
32  Tor Botheim, 1911                          14.0
33  Jo Kr. Løberg, OSS                          14.0
34  Steinar Moldestad, Stjernen           14.0
35  Timmie Nygaard, Porsgrunn            14.0
36  Aryan Tari, Asker                             14.0
37  Samuel Riiser, OSSU                        14.0
38  Espen Baastø, Norstrand                13.5
39  Henning Kjøita, OSSU                      13.0
40  Rune Kongerød, Porsgrunn             12.5
41  Bård Fjellengen, Sarpsbord             12.5
42  Joakim S. Misund, 1911                   12.5
43  John Olav Kroken, Stjernen             12.0
44  John Olav Njå, Vadsø                      12.0
45  Torgeir Kjøita, OSSU                        12.0
46  Raymond Vagle, SOSS                     11.5
47  Brian Smith, England                       11.5
48  Arman Noor, Stavanger                   11.0
49  Stein Sjuls Hansen, Kampen           11.0
50  Johan Salomon, Nordstrand            10.5
51  Erik Botheim, 1911                          10.0
52  Tord Alnes, Direkte                          10.0
53  Fredrik Jackson, Sevland                 10.0
54  Tormod Thingstad, Hønefoss           9.5
55  Sherington Amarapala, Lørenskog   9.0
56  Thomas R. Hauge, Stjernen             8.5
57  Arne W. Stein, Bergens                   8.5
58  Odd Ivar Fystro, 1911                     8.5
59  Thomas Bryn, Molde                        7.0
60  Lars Løberg, OSS                            6.0 

(Dette innlegget ble oppdatert 7. april kl 21.15 med fullstendig resultatliste.)

Det åpne NM runde 6 (Gruppe A)

04.apr.2007 @ 23:29
Sjur Ferkingstad vant toppoppgjøret mot Inge Skrondal i sjette runde, og overtok dermed førsteplassen. Fem poeng har også tidligere elitespiller Lars Kjølberg. Vinneren av det innbyrdes partiet i morgen vinner Det åpne NM - ved remis kan noen av de som nå har 4,5 stikke av med pokalen.

Stillingen etter seks runder (med oppsett for sjuende og siste runde):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBergerPrestasjon
Sjur FerkingstadM
2128
2220
Sevland +45 =05 =10 +30 +13 +03 ?02
5.0
21.5
24.5
26.0
16.75
 2293 (+24)
Lars KjølbergM
1997
2062
1911 =25 +39 +32 =20 +08 +07 ?01
5.0
19.0
21.5
23.5
15.50
 2093 (+16)
Inge Sandstad SkrondalM
2112
2157
Akademisk +18 +26 +21 =04 +07 -01 ?05
4.5
21.5
24.5
27.5
15.75
 2121 ( +2)
Nikolas Axel MellemM
2102
2139
Våler =23 +38 +05 =03 =15 +09 ?06
4.5
21.0
24.0
26.0
16.00
 2164 (+12)
Hallvard V ÅdnøyM
2300
2294
Moss +41 =01 -04 +32 +22 +15 ?03
4.5
20.5
23.0
25.0
13.50
 2170 ( -4)
Anita Grønnestad1
1827
2100
Bergens +29 -20 =16 +37 +18 +14 ?04
4.5
18.0
21.0
23.0
13.75
 1906 (+14)
Fredrik Aunan Lindsøe1
1856
1955
NTG +37 +44 +08 +09 -03 -02 ?11
4.0
21.5
23.5
25.0
11.50
 2053 (+48)
Helge E Theting1
1892
Kragerø +43 +11 -07 +10 -02 +23 ?09
4.0
21.0
24.0
26.0
13.00
 2016 (+22)
Johannes Kvisla1
2126
2134
NTG +14 +19 +13 -07 +20 -04 ?08
4.0
19.5
23.0
26.0
13.50
 2056 (-15)
10 
Lars Even AndersenM
2200
2244
Black Knights +40 =32 =01 -08 +33 +21 ?12
4.0
18.5
21.0
23.0
11.25
 1961 (-20)
11 
Dag SødtholtM
2009
SOSS +24 -08 +37 =22 =21 +27 ?07
4.0
17.0
20.0
22.0
11.00
 1946 ( -9)
12 
Kjetil Strand1
1854
2069
Asker -33 +36 +26 =14 =17 +20 ?10
4.0
17.0
19.5
22.0
12.00
 1880 ( +4)
13 
Sondre Waage Tofte1
2009
2017
Stavanger +36 +33 -09 +28 -01 =16 ?19
3.5
19.0
21.5
24.0
9.75
 1933 ( -8)
14 
Jarle Nilsen1
1762
1900
Porsgrunn -09 +42 +33 =12 +24 -06 ?16
3.5
19.0
21.5
23.5
9.50
 1792 ( +8)
15 
Anders G Hagen1
1865
1965
Våler =39 +25 =20 +24 =04 -05 ?17
3.5
18.5
21.5
23.5
10.75
 1950 (+19)
16 
Levi Andre Tallaksen1
1845
2022
Porsgrunn =34 =17 =06 =27 +38 =13 ?14
3.5
18.0
20.5
22.5
10.50
 1797 (-10)
17 
Joachim B Nilsen1
1777
1949
Bergens =28 =16 +41 =21 =12 =19 ?15
3.5
17.5
20.5
22.5
10.50
 1915 (+37)
18 
Anders Hobber1
1762
1931
Porsgrunn -03 +47 +35 =23 -06 +38 ?31
3.5
17.5
19.5
20.5
7.00
 1791 (+10)
19 
Yerazik Khachatourian1
1954
2058
Molde +42 -09 -22 +41 +26 =17 ?13
3.5
17.0
19.0
21.0
8.75
 1879 ( -4)
20 
Katrine Tjølsen1
1903
2065
Bergens +35 +06 =15 =02 -09 -12 ?33
3.0
21.0
23.5
26.0
11.25
 1867 ( -7)
21 
Jørn Snellingen1
1817
1945
Black Knights +27 +31 -03 =17 =11 -10 ?25
3.0
19.0
22.0
25.0
9.75
 1941 (+20)
22 
Ørnulf StubberudM
2182
2196
OSS =38 =23 +19 =11 -05 =31 ?30
3.0
18.0
21.0
23.0
9.50
 1911 (-50)
23 
Hogir Talat1
1712
Fredriksstad =04 =22 =28 =18 +40 -08 ?24
3.0
18.0
21.0
23.0
9.00
 1951 (+50)
24 
Janos Szalai1
1784
Akademisk -11 +43 +31 -15 -14 +42 ?23
3.0
17.0
19.0
21.0
7.00
 1719 ( -8)
25 
Bård Fjellengen1
1741
1904
Sarpsborg =02 -15 -27 =34 +45 +39 ?21
3.0
17.0
19.0
20.5
7.25
 1727 ( -2)
26 
Espen Haugstad1
1906
2015
Sandnes +47 -03 -12 +42 -19 +40 ?28
3.0
17.0
19.0
20.0
5.00
 1757 (-25)
27 
Kenneth Einarsen1
1636
Akademisk -21 =48 +25 =16 +30 -11 ?29
3.0
16.5
19.5
20.0
8.00
 1777 (+34)
28 
Thomas Bryn1
2023
2008
Molde =17 +34 =23 -13 =31 =29 ?26
3.0
16.0
19.0
21.5
8.75
 1728 (-34)
29 
Christian Laverton1
1381
Trondheimstud -06 -35 =43 +46 +32 =28 ?27
3.0
15.5
17.5
19.0
6.50
 1712 (+35)
30 
Roar Ulvnes1
1790
1969
Nordstrand -32 +40 +44 -01 -27 +37 ?22
3.0
15.5
17.5
19.0
5.50
 1820 ( +6)
31 
Thomas Pronstad1
1844
Trondheimstud +48 -21 -24 +39 =28 =22 ?18
3.0
15.5
17.5
18.0
5.50
 1790 ( -7)
32 
Alexander R Flaata1
1960
2073
Black Knights +30 =10 -02 -05 -29 +44 ?34
2.5
19.5
22.0
23.5
6.50
 1855 (-11)
33 
Andreas K Hindenes1
1450
1628
Masfjorden +12 -13 -14 +36 -10 =34 ?20
2.5
18.0
20.5
23.0
7.75
 1786 (+46)
34 
Timmie Nygaard1
1547
1843
Porsgrunn =16 -28 -40 =25 +35 =33 ?32
2.5
14.5
17.0
19.0
7.00
 1667 (+23)
35 
Gunnar Bue1
1535
1785
Tønsberg -20 +29 -18 =43 -34 -36 +WO
2.5
14.5
16.5
16.5
4.00
 1436 (-14)
36 
Maria Pitz Jacobsen1
1686
1849
Nordstrand -13 -12 +45 -33 =44 +35 ?37
2.5
14.5
16.0
17.5
4.75
 1671 ( -4)
37 
Pål Skogli1
1634
Gjøvik -07 +46 -11 -06 +43 -30 ?36
2.0
18.0
20.0
21.5
3.50
 1618 ( -2)
38 
Øystein Aagedal Skage1
1648
Bergens =22 -04 =39 +44 -16 -18 ?41
2.0
16.5
18.5
20.0
4.00
 1746 (+11)
39 
Bjarne Undheim1
1528
OSS =15 -02 =38 -31 +47 -25 ?42
2.0
16.5
18.5
19.5
3.75
 1657 (+16)
40 
Even Thingstad1
1750
1882
Hønefoss -10 -30 +34 +47 -23 -26 ?43
2.0
15.5
17.5
18.5
3.50
 1662 (-25)
41 
Carl Christian Aarnes1
1658
Nordstrand -05 +45 -17 -19 -42 +47 ?38
2.0
15.5
17.0
18.0
2.50
 1657 ( -7)
42 
Atle Larsen1
1301
Stavanger -19 -14 +46 -26 +41 -24 ?39
2.0
15.0
17.0
18.5
3.50
 1635 (+38)
43 
Andrei Olsen1
1476
1776
Akademisk -08 -24 =29 =35 -37 +WO ?40
2.0
14.5
16.5
16.5
2.75
 1405 ( -9)
44 
Jan B. Wilsbeck1
1807
1955
OSS +46 -07 -30 -38 =36 -32 ?45
1.5
14.0
15.5
17.0
2.75
 1548 (-41)
45 
Mojtaba Ershadi1
1717
1911 -01 -41 -36 +WO -25 =46 ?44
1.5
14.0
15.5
15.5
0.75
 1366 (-39)
46 
Jathavan Suntharalingam1
1498
OSS -44 -37 -42 -29 +WO =45 ?47
1.5
10.0
11.0
11.0
0.75
 1202 (-45)
47 
Geir O Aagedal1
1572
Bergens -26 -18 +WO -40 -39 -41 ?46
1.0
12.5
14.0
14.0
0.00
 1312 (-31)
48 
Jan Rune Moberg1
1461
1756
Follo -31 =27 ??? ??? ??? ??? ???
0.5
6.0
6.0
6.0
1.50
 1564 ( +4)
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 6 (Gruppe B)

04.apr.2007 @ 23:23
Karim Ali tok sin sjette strake seier i Det åpne NM gruppe B, og har dermed vunnet en runde før slutt. Gratulerer!

Stillingen etter seks runder (med oppsett for sjuende og siste runde):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBergerPrestasjon
Karim Ali2
1540
Fribonden +21 +20 +11 W14 +04 +07 ?02
6.0
18.0
20.0
22.0
17.50
 1604 (+21)
Jo Kristian Løberg3
1296
OSS -17 +25 =07 +12 +05 +09 ?01
4.5
20.0
22.5
23.5
13.25
 1321 (+23)
Konstantin Govatsmark3
1346
Akademisk +24 +12 =06 -04 +08 +11 ?05
4.5
18.5
21.5
23.0
13.00
 1370 ( +5)
Daniel Sandvik5
1287
Bergens +15 =05 +17 +03 -01 =06 ?08
4.0
22.0
25.0
27.5
14.00
 1352 (+16)
Jens Hjorth Kjølberg4
1245
1911 +19 =04 +18 =06 -02 +13 ?03
4.0
20.0
22.5
25.0
12.00
 1271 (+19)
Mark Akali5  +20 +17 =03 =05 =11 =04 ?07
4.0
19.0
21.5
23.5
12.25
 1344 (+1344)
Frode Høva2
1588
Follo +08 -13 =02 +18 +10 -01 ?06
3.5
21.5
24.5
27.0
11.75
 1302 (-30)
Håvard Børresen4
1042
OSS -07 +15 +22 =09 -03 +17 ?04
3.5
18.5
21.0
23.0
9.25
 1192 (+31)
Morgan Henriksen3
1297
Fredriksstad +22 -14 +16 =08 +20 -02 ?10
3.5
17.5
19.5
21.5
8.75
 1197 ( -8)
10 
Anders Paulshus4
1191
Akademisk -14 =19 +25 +24 -07 W20 ?09
3.5
14.5
16.0
17.0
5.75
 1061 ( -7)
11 
Tor Botheim4
1278
1911 +16 =18 -01 +13 =06 -03 ?15
3.0
20.5
23.5
26.0
9.25
 1247 ( -5)
12 
Aryan Tari4
1183
Asker W26 -03 =24 -02 +19 =16 ?17
3.0
17.0
18.5
18.5
4.75
 0946 (-37)
13 
Henning Arendt Knudsen3
1267
Akademisk +23 +07 -14 -11 +15 -05 ?16
3.0
16.5
19.5
21.5
8.50
 1211 ( +0)
14 
Tore Heggum5Lillestrøm +10 +09 +13 w01 ??? ??? ???
3.0
16.0
16.0
16.0
10.00
 1651 (+1651)
15 
Anders Tofte5
943
Stavanger -04 -08 +23 +21 -13 +22 ?11
3.0
15.5
17.5
19.5
6.00
 0929 ( -1)
16 
Joakim S Misund5
887
1911 -11 +23 -09 =17 +24 =12 ?13
3.0
15.0
17.0
18.5
6.25
 1040 (+34)
17 
Harald Hansen5
954
Akademisk +02 -06 -04 =16 +18 -08 ?12
2.5
19.0
22.0
24.5
8.50
 1115 (+22)
18 
Raksha Rathan4
1103
OSS +25 =11 -05 -07 -17 +21 ?19
2.5
15.5
17.5
18.5
4.50
 0986 (-22)
19 
Gregor Taube5
588
1911 -05 =10 -20 +25 -12 +24 ?18
2.5
15.0
16.5
17.5
4.25
 0988 (+46)
20 
Anders Rundgren4
1176
Trondheimstud -06 -01 +19 +22 -09 w10 ???
2.0
19.5
21.5
21.5
4.50
 1030 (-12)
21 
Sherington Amarapala5
693
Lørenskog -01 -22 +WO -15 +25 -18 ?23
2.0
15.5
16.5
16.5
1.00
 0714 (-13)
22 
Jarani Suntharalingam5
683
OSS -09 +21 -08 -20 +23 -15 ?24
2.0
14.0
16.0
17.5
4.00
 0825 (+17)
23 
Erik Botheim5
554
1911 -13 -16 -15 +WO -22 +25 ?21
2.0
13.0
14.0
14.0
1.00
 0616 ( -2)
24 
Stian Johansen5
976
Fredriksstad -03 +WO =12 -10 -16 -19 ?22
1.5
16.5
18.5
18.5
1.50
 0673 (-45)
25 
Kjell Nygaard5Porsgrunn -18 -02 -10 -19 -21 -23 +WO
1.0
15.0
17.0
17.0
0.00
 0509 (+509)
26 
Johan Salomon 
556
Nordstrand w12 ??? ??? ??? ??? ??? ???
0.0
3.0
3.0
3.0
0.00
 0000 (-556)
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 5 (gruppe A)

04.apr.2007 @ 00:13
Inge Skrondal vant mot Fredrik A Lindsøe i femte runde av Det åpne NM gruppe A, og er dermed halvpoenget foran resten av feltet. Med seier mot Sjur Ferkingstad i morgen vil det se meget lyst ut for Skrondal. Med remis eller seier for Ferkingstad vil det være helt åpent hvem som vinner årets Åpne NM.

Stillingen etter fem av sju runder (med oppsett for runde seks):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Inge Sandstad SkrondalM
2112
2157
Akademisk +23 +31 +13 =06 +02 ?04
4.5
14.5
17.0
19.0
13.25
Fredrik Aunan Lindsøe1
1856
1955
NTG +32 +42 +12 +03 -01 ?05
4.0
15.5
17.5
19.0
10.50
Johannes Kvisla1
2126
2134
NTG +08 +21 +14 -02 +11 ?06
4.0
14.0
17.0
20.0
12.50
Sjur FerkingstadM
2128
2220
Sevland +45 =07 =17 +35 +14 ?01
4.0
14.0
16.0
17.0
9.25
Lars Kjølberg1
1997
2062
1911 =30 +33 +40 =11 +12 ?02
4.0
12.0
14.0
15.5
9.00
Nikolas Axel MellemM
2102
2139
Våler =18 +34 +07 =01 =10 ?03
3.5
15.5
18.5
20.5
11.00
Hallvard V ÅdnøyM
2300
2294
Moss +44 =04 -06 +40 +24 ?10
3.5
13.5
15.0
16.0
7.00
Jarle Nilsen1
1762
1900
Porsgrunn -03 +36 +29 =20 +28 ?09
3.5
12.5
14.5
16.5
7.50
Anita Grønnestad1
1827
2100
Bergens +27 -11 =15 +32 +23 ?08
3.5
12.0
14.5
16.5
8.50
10 
Anders G Hagen1
1865
1965
Våler =33 +30 =11 +28 =06 ?07
3.5
12.0
14.0
16.0
8.25
11 
Katrine Tjølsen1
1903
2065
Bergens +41 +09 =10 =05 -03 ?20
3.0
15.0
18.0
19.5
8.75
12 
Helge E Theting1
1892
Kragerø +39 +19 -02 +17 -05 ?18
3.0
14.0
17.0
19.0
8.00
13 
Jørn Snellingen1
1817
1945
Black Knights +22 +26 -01 =16 =19 ?17
3.0
13.5
16.5
19.0
8.50
14 
Sondre Waage Tofte1
2009
2017
Stavanger +43 +29 -03 +25 -04 ?15
3.0
13.5
15.5
17.0
6.00
15 
Levi Andre Tallaksen1
1845
2022
Porsgrunn =38 =16 =09 =22 +34 ?14
3.0
12.5
14.5
16.5
7.75
16 
Joachim B Nilsen1
1777
1949
Bergens =25 =15 +44 =13 =20 ?21
3.0
12.0
14.5
15.5
6.75
17 
Lars Even AndersenM
2200
2244
Black Knights +37 =40 =04 -12 +29 ?13
3.0
12.0
14.0
15.5
6.75
18 
Hogir Talat1
1712
Fredriksstad =06 =24 =25 =23 +37 ?12
3.0
11.5
14.0
16.0
7.50
19 
Dag SødtholtM
2009
SOSS +28 -12 +32 =24 =13 ?22
3.0
11.5
13.5
15.5
6.75
20 
Kjetil Strand1
1854
2069
Asker -29 +43 +31 =08 =16 ?11
3.0
11.5
13.5
15.0
6.75
21 
Yerazik Khachatourian1
1954
2058
Molde +36 -03 -24 +44 +31 ?16
3.0
11.5
13.5
14.5
5.00
22 
Kenneth Einarsen1
1636
Akademisk -13 =48 +30 =15 +35 ?19
3.0
11.0
13.0
13.5
5.75
23 
Anders Hobber1
1762
1931
Porsgrunn -01 +46 +41 =18 -09 ?34
2.5
13.0
14.5
15.5
4.00
24 
Ørnulf StubberudM
2182
2196
OSS =34 =18 +21 =19 -07 ?26
2.5
12.5
15.0
17.0
7.00
25 
Thomas Bryn1
2023
2008
Molde =16 +38 =18 -14 =26 ?27
2.5
11.5
14.0
16.0
6.25
26 
Thomas Pronstad1
1844
Trondheimstud +48 -13 -28 +33 =25 ?24
2.5
10.0
12.0
12.5
3.75
27 
Christian Laverton1
1381
Trondheimstud -09 -41 =39 +47 +40 ?25
2.5
9.5
11.0
12.0
3.50
28 
Janos Szalai1
1784
Akademisk -19 +39 +26 -10 -08 ?36
2.0
12.5
14.5
16.5
4.50
29 
Andreas K Hindenes1
1450
1628
Masfjorden +20 -14 -08 +43 -17 ?38
2.0
12.5
14.5
16.0
4.50
30 
Bård Fjellengen1
1741
1904
Sarpsborg =05 -10 -22 =38 +45 ?33
2.0
12.5
14.5
15.5
4.00
31 
Espen Haugstad1
1906
2015
Sandnes +46 -01 -20 +36 -21 ?37
2.0
12.5
14.5
15.5
3.00
31 
Pål Skogli1
1634
Gjøvik -02 +47 -19 -09 +39 ?35
2.0
12.5
14.5
15.5
3.00
33 
Bjarne Undheim1
1528
OSS =10 -05 =34 -26 +46 ?30
2.0
12.0
14.0
15.0
3.75
34 
Øystein Aagedal Skage1
1648
Bergens =24 -06 =33 +42 -15 ?23
2.0
11.5
13.5
15.0
3.75
35 
Roar Ulvnes1
1790
1969
Nordstrand -40 +37 +42 -04 -22 ?32
2.0
11.0
12.5
14.0
3.50
36 
Atle Larsen1
1301
Stavanger -21 -08 +47 -31 +44 ?28
2.0
10.5
11.5
12.5
2.00
37 
Even Thingstad1
1750
1882
Hønefoss -17 -35 +38 +46 -18 ?31
2.0
10.0
12.0
13.0
3.00
38 
Timmie Nygaard1
1547
1843
Porsgrunn =15 -25 -37 =30 +41 ?29
2.0
9.5
11.5
13.0
4.00
39 
Andrei Olsen1
1476
1776
Akademisk -12 -28 =27 =41 -32 +WO
2.0
9.5
11.0
11.0
2.00
40 
Alexander R Flaata1
1960
2073
Black Knights +35 =17 -05 -07 -27 ?42
1.5
13.0
15.0
16.5
3.50
41 
Gunnar Bue1
1535
1785
Tønsberg -11 +27 -23 =39 -38 ?43
1.5
10.0
12.0
13.5
3.50
42 
Jan B. Wilsbeck1
1807
1955
OSS +47 -02 -35 -34 =43 ?40
1.5
9.5
11.0
12.0
1.75
42 
Maria Pitz Jacobsen1
1686
1849
Nordstrand -14 -20 +45 -29 =42 ?41
1.5
9.5
11.0
12.0
1.75
44 
Carl Christian Aarnes1
1658
Nordstrand -07 +45 -16 -21 -36 ?46
1.0
11.5
12.5
13.5
1.00
45 
Mojtaba Ershadi1
1717
1911 -04 -44 -43 +WO -30 ?47
1.0
8.5
9.5
9.5
0.00
45 
Geir O Aagedal1
1572
Bergens -31 -23 +WO -37 -33 ?44
1.0
8.5
9.5
9.5
0.00
47 
Jathavan Suntharalingam1
1498
OSS -42 -32 -36 -27 +WO ?45
1.0
8.0
9.0
9.0
0.00
48 
Jan Rune Moberg1
1461
1756
Follo -26 =22 ??? ??? ??? ???
0.5
5.5
5.5
5.5
1.50
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 5 (gruppe B)

04.apr.2007 @ 00:07
Karim Ali har tatt fem strake i gruppe B av det åpne NM, og ser ut til å gå mot en klar seier. Med seier i sjette runde mot Frode Høva, vil saken være biff. Med seier til Høva vil ingenting være avgjort.

Stillingen etter fem av sju runder (med oppsett for runde seks):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Karim Ali2
1540
Fribonden +19 +17 +08 W09 +02 ?03
5.0
13.0
15.0
17.0
13.50
Daniel Sandvik5
1287
Bergens +18 =10 +12 +05 -01 ?04
3.5
15.0
17.5
19.5
9.50
Frode Høva2
1588
Follo +13 -11 =06 +21 +16 ?01
3.5
14.0
16.5
18.0
8.25
Mark Akali5  +17 +12 =05 =10 =08 ?02
3.5
13.0
15.5
17.5
9.25
Konstantin Govatsmark3
1346
Akademisk +22 +15 =04 -02 +13 ?08
3.5
12.5
15.0
16.5
8.25
Jo Kristian Løberg3
1296
OSS -12 +25 =03 +15 +10 ?07
3.5
12.5
15.0
15.0
7.25
Morgan Henriksen3
1297
Fredriksstad +20 -09 +14 =13 +17 ?06
3.5
11.5
13.5
15.5
7.75
Tor Botheim4
1278
1911 +14 =21 -01 +11 =04 ?05
3.0
15.0
17.5
19.0
8.00
Tore Heggum5Lillestrøm +16 +07 +11 w01 ??? ???
3.0
14.0
14.0
14.0
9.00
10 
Jens Hjorth Kjølberg4
1245
1911 +23 =02 +21 =04 -06 ?11
3.0
13.5
15.0
16.5
6.50
11 
Henning Arendt Knudsen3
1267
Akademisk +24 +03 -09 -08 +18 ?10
3.0
12.5
14.5
15.5
6.50
12 
Harald Hansen5
954
Akademisk +06 -04 -02 =14 +21 ?13
2.5
13.0
15.5
17.0
6.25
13 
Håvard Børresen4
1042
OSS -03 +18 +20 =07 -05 ?12
2.5
13.0
15.0
17.0
5.75
14 
Joakim S Misund5
887
1911 -08 +24 -07 =12 +22 ?15
2.5
11.5
13.0
14.0
3.75
15 
Aryan Tari4
1183
Asker W26 -05 =22 -06 +23 ?14
2.5
11.0
12.5
12.5
2.25
16 
Anders Paulshus4
1191
Akademisk -09 =23 +25 +22 -03 ?17
2.5
10.0
11.5
11.5
2.25
17 
Anders Rundgren4
1176
Trondheimstud -04 -01 +23 +20 -07 ?16
2.0
14.5
16.5
18.0
3.50
18 
Anders Tofte5
943
Stavanger -02 -13 +24 +19 -11 ?20
2.0
11.0
13.0
14.0
3.00
19 
Sherington Amarapala5
693
Lørenskog -01 -20 +WO -18 +25 ?21
2.0
10.5
10.5
10.5
0.00
20 
Jarani Suntharalingam5
683
OSS -07 +19 -13 -17 +24 ?18
2.0
10.0
12.0
13.0
3.00
21 
Raksha Rathan4
1103
OSS +25 =08 -10 -03 -12 ?19
1.5
12.0
14.0
14.0
1.50
22 
Stian Johansen5
976
Fredriksstad -05 +WO =15 -16 -14 ?23
1.5
11.0
12.5
12.5
1.25
23 
Gregor Taube5
588
1911 -10 =16 -17 +25 -15 ?22
1.5
10.0
11.5
11.5
1.25
24 
Erik Botheim5
554
1911 -11 -14 -18 +WO -20 ?25
1.0
9.5
9.5
9.5
0.00
25 
Kjell Nygaard5Porsgrunn -21 -06 -16 -23 -19 ?24
0.0
9.5
11.0
12.0
0.00
26 
Johan Salomon 
556
Nordstrand w15 ??? ??? ??? ??? ???
0.0
2.5
2.5
2.5
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 4 (Gruppe A)

03.apr.2007 @ 16:04

Resultatliste etter fjerde runde av Det åpne NM gruppe A (med oppsett for runde 5):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Fredrik Aunan Lindsøe1
1856
1955
NTG +36 +39 +04 +03 ?02
4.0
9.5
10.5
11.5
8.00
Inge Sandstad SkrondalM
2112
2157
Akademisk +14 +24 +11 =06 ?01
3.5
9.5
12.0
14.0
8.50
Johannes Kvisla1
2126
2134
NTG +15 +27 +07 -01 ?05
3.0
10.0
12.5
14.5
7.50
Helge E Theting1
1892
Kragerø +42 +13 -01 +21 ?10
3.0
9.5
11.5
12.5
5.50
Katrine Tjølsen1
1903
2065
Bergens +34 +16 =08 =10 ?03
3.0
9.0
11.5
13.0
7.00
Nikolas Axel MellemM
2102
2139
Våler =20 +26 +12 =02 ?08
3.0
9.0
11.0
13.0
7.25
Sondre Waage Tofte1
2009
2017
Stavanger +40 +22 -03 +25 ?09
3.0
8.0
10.0
11.0
5.00
Anders G Hagen1
1865
1965
Våler =37 +38 =05 +23 ?06
3.0
8.0
9.0
10.0
5.00
Sjur FerkingstadM
2128
2220
Sevland +46 =12 =21 +29 ?07
3.0
7.5
9.5
10.5
5.25
10 
Lars Kjølberg1
1997
2062
1911 =38 +37 +33 =05 ?04
3.0
7.5
8.5
9.5
4.50
11 
Jørn Snellingen1
1817
1945
Black Knights +30 +31 -02 =18 ?13
2.5
8.5
10.5
12.5
5.25
12 
Hallvard V ÅdnøyM
2300
2294
Moss +41 =09 -06 +33 ?17
2.5
8.5
10.0
11.0
4.00
13 
Dag SødtholtM
2009
SOSS +23 -04 +36 =17 ?11
2.5
8.0
10.0
11.0
4.25
14 
Anders Hobber1
1762
1931
Porsgrunn -02 +44 +34 =20 ?16
2.5
8.0
9.5
10.5
3.50
15 
Jarle Nilsen1
1762
1900
Porsgrunn -03 +43 +22 =19 ?23
2.5
7.5
9.5
10.5
4.25
16 
Anita Grønnestad1
1827
2100
Bergens +35 -05 =28 +36 ?14
2.5
7.5
9.0
10.0
3.50
17 
Ørnulf StubberudM
2182
2196
OSS =26 =20 +27 =13 ?12
2.5
7.0
9.0
11.0
5.25
18 
Joachim B Nilsen1
1777
1949
Bergens =25 =28 +41 =11 ?19
2.5
7.0
9.0
10.0
4.25
18 
Kjetil Strand1
1854
2069
Asker -22 +40 +24 =15 ?18
2.5
7.0
9.0
10.0
4.25
20 
Hogir Talat1
1712
Fredriksstad =06 =17 =25 =14 ?32
2.0
8.0
10.0
12.0
5.00
21 
Lars Even AndersenM
2200
2244
Black Knights +32 =33 =09 -04 ?22
2.0
8.0
10.0
11.5
4.25
22 
Andreas K Hindenes1
1450
1628
Masfjorden +19 -07 -15 +40 ?21
2.0
8.0
10.0
11.0
3.50
23 
Janos Szalai1
1784
Akademisk -13 +42 +31 -08 ?15
2.0
8.0
10.0
11.0
3.00
24 
Espen Haugstad1
1906
2015
Sandnes +44 -02 -19 +43 ?27
2.0
8.0
9.0
10.0
2.00
25 
Thomas Bryn1
2023
2008
Molde =18 +45 =20 -07 ?31
2.0
7.5
9.5
10.5
3.25
26 
Øystein Aagedal Skage1
1648
Bergens =17 -06 =37 +39 ?28
2.0
7.5
8.5
9.5
2.75
27 
Yerazik Khachatourian1
1954
2058
Molde +43 -03 -17 +41 ?24
2.0
7.5
8.5
9.5
2.00
28 
Levi Andre Tallaksen1
1845
2022
Porsgrunn =45 =18 =16 =30 ?26
2.0
7.0
9.0
10.0
4.00
29 
Roar Ulvnes1
1790
1969
Nordstrand -33 +32 +39 -09 ?30
2.0
7.0
8.5
9.5
3.00
30 
Kenneth Einarsen1
1636
Akademisk -11 =48 +38 =28 ?29
2.0
6.5
7.5
8.0
2.25
31 
Thomas Pronstad1
1844
Trondheimstud +48 -11 -23 +37 ?25
2.0
6.5
7.5
8.0
1.50
32 
Even Thingstad1
1750
1882
Hønefoss -21 -29 +45 +44 ?20
2.0
6.0
7.0
8.0
2.00
33 
Alexander R Flaata1
1960
2073
Black Knights +29 =21 -10 -12 ?35
1.5
7.5
9.5
11.0
3.00
34 
Gunnar Bue1
1535
1785
Tønsberg -05 +35 -14 =42 ?45
1.5
7.0
8.0
9.0
2.00
35 
Christian Laverton1
1381
Trondheimstud -16 -34 =42 +47 ?33
1.5
5.5
6.5
7.5
1.50
36 
Pål Skogli1
1634
Gjøvik -01 +47 -13 -16 ?42
1.0
9.0
10.0
11.0
1.00
37 
Bjarne Undheim1
1528
OSS =08 -10 =26 -31 ?44
1.0
8.0
10.0
11.0
2.50
38 
Bård Fjellengen1
1741
1904
Sarpsborg =10 -08 -30 =45 ?46
1.0
8.0
9.0
10.0
2.00
39 
Jan B. Wilsbeck1
1807
1955
OSS +47 -01 -29 -26 ?40
1.0
8.0
9.0
10.0
1.00
40 
Maria Pitz Jacobsen1
1686
1849
Nordstrand -07 -19 +46 -22 ?39
1.0
7.5
8.5
9.5
1.00
41 
Carl Christian Aarnes1
1658
Nordstrand -12 +46 -18 -27 ?43
1.0
7.0
8.0
9.0
1.00
42 
Andrei Olsen1
1476
1776
Akademisk -04 -23 =35 =34 ?36
1.0
6.5
8.0
9.0
1.50
43 
Atle Larsen1
1301
Stavanger -27 -15 +47 -24 ?41
1.0
6.5
7.5
8.5
1.00
44 
Geir O Aagedal1
1572
Bergens -24 -14 +WO -32 ?37
1.0
6.5
7.5
7.5
0.00
45 
Timmie Nygaard1
1547
1843
Porsgrunn =28 -25 -32 =38 ?34
1.0
6.0
7.5
8.5
1.50
46 
Mojtaba Ershadi1
1717
1911 -09 -41 -40 +WO ?38
1.0
5.0
6.0
6.0
0.00
47 
Jathavan Suntharalingam1
1498
OSS -39 -36 -43 -35 +WO
1.0
3.5
4.5
4.5
0.00
48 
Jan Rune Moberg1
1461
1756
Follo -31 =30 ??? ??? ???
0.5
4.0
4.0
4.0
1.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0


Det åpne NM runde 4 (gruppe B)

03.apr.2007 @ 16:00
Resultatliste etter fjerde runde av Det åpne NM gruppe B (med oppsett for runde 5):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Karim Ali2
1540
 Fribonden +23 +13 +07 W03 ?02
4.0
9.0
11.0
12.0
8.50
Daniel Sandvik5
1287
 Bergens +15 =04 +16 +06 ?01
3.5
9.5
11.5
13.0
7.50
Tore Heggum5  Lillestrøm +12 +10 +14 w01 ???
3.0
9.0
11.0
11.0
7.00
Jens Hjorth Kjølberg4
1245
 1911 +18 =02 +17 =05 ?11
3.0
9.0
10.5
12.0
6.25
Mark Akali5    +13 +16 =06 =04 ?07
3.0
8.0
10.0
11.5
6.25
Konstantin Govatsmark3
1346
 Akademisk +20 +21 =05 -02 ?09
2.5
9.0
10.5
12.0
4.50
Tor Botheim4
1278
 1911 +19 =17 -01 +14 ?05
2.5
9.0
10.5
12.0
4.25
Frode Høva2
1588
 Follo +09 -14 =11 +17 ?12
2.5
7.5
9.5
11.0
5.25
Håvard Børresen4
1042
 OSS -08 +15 +22 =10 ?06
2.5
7.5
9.5
10.5
4.25
10 
Morgan Henriksen3
1297
 Fredriksstad +22 -03 +19 =09 ?13
2.5
7.5
9.0
10.0
3.75
11 
Jo Kristian Løberg3
1296
 OSS -16 +25 =08 +21 ?04
2.5
7.0
8.5
8.5
2.75
12 
Anders Paulshus4
1191
 Akademisk -03 =18 +25 +20 ?08
2.5
7.0
8.5
8.5
2.25
13 
Anders Rundgren4
1176
 Trondheimstud -05 -01 +18 +22 ?10
2.0
9.5
11.0
12.0
2.50
14 
Henning Arendt Knudsen3
1267
 Akademisk +24 +08 -03 -07 ?15
2.0
8.0
10.0
11.0
3.50
15 
Anders Tofte5
943
 Stavanger -02 -09 +24 +23 ?14
2.0
8.0
9.0
10.0
2.00
16 
Harald Hansen5
954
 1911 +11 -05 -02 =19 ?17
1.5
9.0
10.5
12.0
3.25
17 
Raksha Rathan4
1103
 OSS +25 =07 -04 -08 ?16
1.5
8.0
9.5
9.5
1.25
18 
Gregor Taube5
588
 1911 -04 =12 -13 +25 ?21
1.5
7.5
9.0
9.0
1.25
19 
Joakim S Misund5
887
 1911 -07 +24 -10 =16 ?20
1.5
6.5
8.0
9.0
1.75
20 
Stian Johansen5
976
 Fredriksstad -06 +WO =21 -12 ?19
1.5
6.5
8.0
8.0
0.75
20 
Aryan Tari4
1183
 Asker W26 -06 =20 -11 ?18
1.5
6.5
8.0
8.0
0.75
22 
Jarani Suntharalingam5
683
 OSS -10 +23 -09 -13 ?24
1.0
7.0
8.0
9.0
1.00
23 
Sherington Amarapala5
693
 Lørenskog -01 -22 +WO -15 ?25
1.0
7.0
7.0
7.0
0.00
24 
Erik Botheim5
554
 1911 -14 -19 -15 +WO ?22
1.0
5.5
6.5
6.5
0.00
25 
Kjell Nygaard5  Porsgrunn -17 -11 -12 -18 ?23
0.0
6.5
8.0
9.0
0.00
26 
Johan Salomon 
556
 Nordstrand w21 ??? ??? ??? ???
0.0
1.5
1.5
1.5
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 2 og 3 (Gruppe A)

02.apr.2007 @ 22:39
Under stillingen i gruppe A etter tre av sju runder av Det åpne NM (med oppsett for runde 4). Jeg merker meg at Hallvard Ådnøy bare klarte et halvpoeng i dagens dobbeltrunde. Dermed er det vel Johannes Kvisla og Inge Skrondal som akkurat nå er de største favorittene.

Her er resultatlisten turneringsleder Henrik Sjøl har sendt meg: 

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Johannes Kvisla1
2126
2134
NTG +10 +29 +09 ?02
3.0
5.0
7.0
8.0
5.00
Fredrik Aunan Lindsøe 
1856
1955
NTG +28 +31 +07 ?01
3.0
5.0
6.0
7.0
4.00
Inge Sandstad SkrondalM
2112
2157
Akademisk +11 +30 +08 ?05
3.0
4.5
6.5
7.5
5.00
Katrine Tjølsen1
1903
2065
Bergens +34 +25 =12 ?06
2.5
4.5
6.0
7.0
3.50
Nikolas Axel MellemM
2102
2139
Våler =22 +32 +24 ?03
2.5
4.5
6.0
7.0
3.25
Lars Kjølberg1
1997
2062
1911 =43 +33 +23 ?04
2.5
4.0
5.0
5.5
2.75
Helge E Theting1
1892
 Kragerø +44 +13 -02 ?15
2.0
5.0
7.0
7.5
2.50
Jørn Snellingen1
1817
1945
Black Knights +27 +37 -03 ?16
2.0
5.0
6.5
7.5
2.50
Sondre Waage Tofte 
2009
2017
Stavanger +36 +35 -01 ?17
2.0
5.0
6.0
7.0
2.00
10 
Jarle Nilsen2
1762
1900
Porsgrunn -01 +41 +35 ?21
2.0
5.0
6.0
7.0
2.00
11 
Anders Hobber1
1762
1931
Porsgrunn -03 +42 +34 ?22
2.0
4.5
5.5
6.5
2.00
12 
Anders G Hagen1
1865
1965
Våler =33 +43 =04 ?18
2.0
4.5
5.5
6.0
2.25
13 
Dag SødtholtM
2009
 SOSS +18 -07 +28 ?19
2.0
4.0
6.0
7.0
3.00
14 
Sjur FerkingstadM
2128
2220
Sevland +40 =24 =15 ?20
2.0
4.0
5.5
6.5
2.75
15 
Lars Even AndersenM
2200
2244
Black Knights +38 =23 =14 ?07
2.0
4.0
5.5
6.5
2.75
16 
Joachim B Nilsen1
1777
1949
Bergens =17 =26 +39 ?08
2.0
4.0
5.5
6.5
2.75
17 
Thomas Bryn1
2023
2008
Molde =16 +45 =22 ?09
2.0
4.0
5.5
6.0
2.25
18 
Janos Szalai 
1784
 Akademisk -13 +44 +37 ?12
2.0
4.0
5.0
5.5
1.50
19 
Ørnulf StubberudM
2182
2196
OSS =32 =22 +29 ?13
2.0
3.5
4.5
5.5
2.25
20 
Roar Ulvnes1
1790
1969
Nordstrand -23 +38 +31 ?14
2.0
3.5
4.5
5.5
2.00
21 
Kjetil Strand1
1854
2069
Asker -35 +36 +30 ?10
2.0
3.0
4.0
5.0
2.00
22 
Hogir Talat1
1712
 Fredriksstad =05 =19 =17 ?11
1.5
4.5
6.5
8.5
3.25
23 
Alexander R Flaata1
1960
2073
Black Knights +20 =15 -06 ?24
1.5
4.5
6.5
8.0
3.00
24 
Hallvard V ÅdnøyM
2300
2294
Moss +39 =14 -05 ?23
1.5
4.5
6.0
7.0
2.00
25 
Anita Grønnestad1
1827
2100
Bergens +46 -04 =26 ?28
1.5
4.0
5.0
5.5
1.25
26 
Levi Andre Tallaksen1
1845
2022
Porsgrunn =45 =16 =25 ?27
1.5
3.5
5.0
5.5
2.00
27 
Kenneth Einarsen2
1636
 Akademisk -08 =47 +43 ?26
1.5
3.5
4.0
4.5
0.75
28 
Pål Skogli2
1634
 Gjøvik -02 +48 -13 ?25
1.0
5.0
6.5
6.5
0.00
29 
Yerazik Khachatourian1
1954
2058
Molde +41 -01 -19 ?39
1.0
5.0
6.0
7.0
1.00
30 
Espen Haugstad1
1906
2015
Sandnes +42 -03 -21 ?41
1.0
5.0
6.0
7.0
1.00
31 
Jan B. Wilsbeck 
1807
1955
OSS +48 -02 -20 ?32
1.0
5.0
6.0
6.0
0.00
32 
Øystein Aagedal Skage2
1648
 Bergens =19 -05 =33 ?31
1.0
4.5
5.5
6.5
1.50
33 
Bjarne Undheim2
1528
 OSS =12 -06 =32 ?37
1.0
4.5
5.5
6.5
1.50
34 
Gunnar Bue2
1535
1785
Tønsberg -04 +46 -11 ?44
1.0
4.5
5.0
5.5
0.50
35 
Andreas K Hindenes3
1450
1628
Masfjorden +21 -09 -10 ?36
1.0
4.0
6.0
7.0
2.00
36 
Maria Pitz Jacobsen2
1686
1849
Nordstrand -09 -21 +40 ?35
1.0
4.0
5.0
6.0
1.00
37 
Thomas Pronstad1
1844
 Trondheimstud +47 -08 -18 ?33
1.0
4.0
5.0
5.5
0.50
38 
Even Thingstad2
1750
1882
Hønefoss -15 -20 +45 ?42
1.0
4.0
5.0
5.5
0.50
39 
Carl Christian Aarnes2
1658
 Nordstrand -24 +40 -16 ?29
1.0
3.5
4.5
5.5
1.00
40 
Mojtaba Ershadi 
1717
 1911 -14 -39 -36 +WO
1.0
3.0
4.0
4.0
0.00
41 
Atle Larsen3
1301
 Stavanger -29 -10 +48 ?30
1.0
3.0
4.0
4.0
0.00
42 
Geir O Aagedal2
1572
 Bergens -30 -11 +WO ?38
1.0
3.0
4.0
4.0
0.00
43 
Bård Fjellengen2
1741
1904
Sarpsborg =06 -12 -27 ?45
0.5
4.5
6.0
6.5
1.25
44 
Andrei Olsen3
1476
1776
Akademisk -07 -18 =46 ?34
0.5
4.0
5.0
5.5
0.25
45 
Timmie Nygaard2
1547
1843
Porsgrunn =26 -17 -38 ?43
0.5
3.5
4.5
5.0
0.75
46 
Christian Laverton3
1381
 Trondheimstud -25 -34 =44 ?48
0.5
2.5
3.0
3.0
0.25
47 
Jan Rune Moberg2
1461
1756
Follo -37 =27 ??? ???
0.5
2.5
2.5
2.5
0.75
48 
Jathavan Suntharalingam3
1498
 OSS -31 -28 -41 ?46
0.0
2.0
3.0
3.5
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 2 og 3 (Gruppe B)

02.apr.2007 @ 22:35
Stillingen etter tredje runde i Det åpne NM, gruppe B (med oppsett for runde 4):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Tore Heggum5  Lillestrøm +11 +07 +08 ?02
3.0
5.0
7.0
8.5
5.50
Karim Ali2
1540
 Fribonden +21 +17 +10 ?01
3.0
4.5
5.5
6.5
3.50
Konstantin Govatsmark3
1346
 Akademisk +14 +15 =05 ?06
2.5
5.0
6.5
8.0
4.25
Jens Hjorth Kjølberg4
1245
 1911 +24 =06 +13 ?05
2.5
5.0
6.5
7.0
3.25
Mark Akali5    +17 +18 =03 ?04
2.5
5.0
6.0
7.0
3.25
Daniel Sandvik5
1287
 Bergens +19 =04 +18 ?03
2.5
5.0
6.0
7.0
3.25
Morgan Henriksen3
1297
 Fredriksstad +20 -01 +22 ?09
2.0
5.0
6.0
7.0
2.00
Henning Arendt Knudsen3
1267
 Akademisk +23 +12 -01 ?10
2.0
4.5
6.0
7.0
2.50
Håvard Børresen4
1042
 OSS -12 +19 +20 ?07
2.0
3.5
4.5
5.5
2.00
10 
Tor Botheim4
1278
 1911 +22 =13 -02 ?08
1.5
5.0
6.5
7.5
1.75
11 
Anders Paulshus4
1191
 Akademisk -01 =24 +25 ?14
1.5
4.5
5.0
5.0
0.25
12 
Frode Høva2
1588
 Follo +09 -08 =16 ?13
1.5
4.0
5.5
7.0
2.75
13 
Raksha Rathan4
1103
 OSS +25 =10 -04 ?12
1.5
4.0
5.5
5.5
0.75
14 
Stian Johansen5
976
 Fredriksstad -03 +WO =15 ?11
1.5
4.0
5.5
5.5
0.75
15 
Aryan Tari4
1183
 Asker W26 -03 =14 ?16
1.5
4.0
5.5
5.5
0.75
16 
Jo Kristian Løberg3
1296
 OSS -18 +25 =12 ?15
1.5
3.0
4.0
4.0
0.75
17 
Anders Rundgren4
1176
 Trondheimstud -05 -02 +24 ?20
1.0
5.5
6.5
7.0
0.50
18 
Harald Hansen5
954
 1911 +16 -05 -06 ?22
1.0
5.0
6.5
7.5
1.50
19 
Anders Tofte5
943
 Stavanger -06 -09 +23 ?21
1.0
4.5
5.5
6.5
1.00
20 
Jarani Suntharalingam5
683
 OSS -07 +21 -09 ?17
1.0
4.0
5.0
6.0
1.00
21 
Sherington Amarapala5
693
 Lørenskog -02 -20 +WO ?19
1.0
4.0
5.0
5.0
0.00
22 
Joakim S Misund5
887
 1911 -10 +23 -07 ?18
1.0
3.5
4.5
5.5
1.00
23 
Erik Botheim5
554
 1911 -08 -22 -19 +WO
1.0
3.0
4.0
4.0
0.00
24 
Gregor Taube5
588
 1911 -04 =11 -17 ?25
0.5
4.0
5.0
5.0
0.75
25 
Kjell Nygaard5  Porsgrunn -13 -16 -11 ?24
0.0
3.0
4.5
5.0
0.00
26 
Johan Salomon 
556
 Nordstrand w15 ??? ??? ???
0.0
1.5
1.5
1.5
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 1 (Gruppe A)

01.apr.2007 @ 23:48
Her er gruppe A etter første runde (med oppsett for runde 2):

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Fredrik Aunan Lindsøe 
1856
1955
NTG +31 ?03
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Dag SødtholtM
2009
SOSS +32 ?05
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Jan B. Wilsbeck 
1807
1955
OSS +33 ?01
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Hallvard V ÅdnøyM
2300
2294
Moss +34 ?06
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Helge E Theting1
1892
Kragerø +35 ?02
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Sjur FerkingstadM
2128
2220
Sevland +36 ?04
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Thomas Pronstad1
1844
Trondheimstud +37 ?09
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Lars Even AndersenM
2200
2244
Black Knights +38 ?10
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Jørn Snellingen1
1817
1945
Black Knights +39 ?07
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
10 
Alexander R Flaata1
1960
2073
Black Knights +40 ?08
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
11 
Yerazik Khachatourian1
1954
2058
Molde +41 ?15
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
12 
Anita Grønnestad1
1827
2100
Bergens +42 ?18
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
13 
Sondre Waage Tofte 
2009
2017
Stavanger +43 ?14
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
14 
Andreas K Hindenes3
1450
1628
Masfjorden +44 ?13
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
15 
Johannes Kvisla1
2126
2134
NTG +45 ?11
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
16 
Espen Haugstad1
1906
2015
Sandnes +46 ?17
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
17 
Inge Sandstad SkrondalM
2112
2157
Akademisk +47 ?16
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
18 
Katrine Tjølsen1
1903
2065
Bergens +48 ?12
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
19 
Nikolas Axel MellemM
2102
2139
Våler =20 ?22
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
20 
Hogir Talat1
1712
Fredriksstad =19 ?21
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
21 
Ørnulf StubberudM
2182
2196
OSS =22 ?20
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
22 
Øystein Aagedal Skage2
1648
Bergens =21 ?19
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
23 
Bjarne Undheim2
1528
OSS =24 ?26
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
24 
Anders G Hagen1
1865
1965
Våler =23 ?25
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
25 
Bård Fjellengen2
1741
1904
Sarpsborg =26 ?24
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
26 
Lars Kjølberg1
1997
2062
1911 =25 ?23
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
27 
Levi Andre Tallaksen1
1845
2022
Porsgrunn =28 ?30
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
28 
Timmie Nygaard2
1547
1843
Porsgrunn =27 ?29
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
29 
Thomas Bryn1
2023
2008
Molde =30 ?28
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
30 
Joachim B Nilsen1
1777
1949
Bergens =29 ?27
0.5
0.0
0.5
1.0
0.25
31 
Pål Skogli2
1634
Gjøvik -01 ?33
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
32 
Janos Szalai 
1784
Akademisk -02 ?35
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
33 
Jathavan Suntharalingam3
1498
OSS -03 ?31
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
34 
Carl Christian Aarnes2
1658
Nordstrand -04 ?36
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
35 
Andrei Olsen3
1476
1776
Akademisk -05 ?32
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
36 
Mojtaba Ershadi 
1717
1911 -06 ?34
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
37 
Jan Rune Moberg2
1461
1756
Follo -07 ?39
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
38 
Even Thingstad2
1750
1882
Hønefoss -08 ?40
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
39 
Kenneth Einarsen2
1636
Akademisk -09 ?37
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
40 
Roar Ulvnes1
1790
1969
Nordstrand -10 ?38
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
41 
Atle Larsen3
1301
Stavanger -11 ?45
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
42 
Christian Laverton3
1381
Trondheimstud -12 ?48
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
43 
Maria Pitz Jacobsen2
1686
1849
Nordstrand -13 ?44
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
44 
Kjetil Strand1
1854
2069
Asker -14 ?43
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
45 
Jarle Nilsen2
1762
1900
Porsgrunn -15 ?41
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
46 
Geir O Aagedal2
1572
Bergens -16 ?47
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
47 
Anders Hobber1
1762
1931
Porsgrunn -17 ?46
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
48 
Gunnar Bue2
1535
1785
Tønsberg -18 ?42
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Det åpne NM runde 1 (Gruppe B)

01.apr.2007 @ 23:39
Første runde av Det åpne NM ble spilt i dag. Seks runder gjenstår av turneringen, som avsluttes skjærtorsdag. Klar forhåndsfavoritt er Hallvard Ådnøy, men kanskje kan noen gi ham kamp om pokalen.
 
Første runde ble (som vanlig, det er jo seeding) preget av favorittseire. Av de som klarte poeng mot høyere ratede motstandere, merker jeg meg at den unge Bergens-duoen Joachim Nilsen og Øystein Skage klarte meritterende remiser.

Jeg må legge ut gruppene hver for seg, siden det ikke er lov å ha mer enn 32000 tegn i ett innlegg. Her er gruppe B:

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-2Monrad-1MonradBerger
Konstantin Govatsmark3
1346
 Akademisk +12 ?13
1.0
0.0
1.0
2.0
1.00
Harald Hansen5
954
 1911 +16 ?03
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Mark Akali5    +15 ?02
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Tor Botheim4
1278
 1911 +17 ?05
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Raksha Rathan4
1103
 OSS +18 ?04
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Frode Høva2
1588
 Follo +19 ?09
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Jens Hjorth Kjølberg4
1245
 1911 +20 ?10
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Morgan Henriksen3
1297
 Fredriksstad +21 ?11
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Henning Arendt Knudsen3
1267
 Akademisk +22 ?06
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
10 
Daniel Sandvik5
1287
 Bergens +23 ?07
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
11 
Tore Heggum5  Lillestrøm +24 ?08
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
12 
Stian Johansen5
976
 Fredriksstad -01 +WO
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
13 
Aryan Tari4
1183
 Asker W25 ?01
1.0
0.0
1.0
1.0
0.00
14 
Karim Ali2
1540
 Fribonden +26 ?15
1.0
0.0
0.0
0.0
0.00
15 
Anders Rundgren4
1176
 Trondheimstud -03 ?14
0.0
0.0
1.0
2.0
0.00
16 
Jo Kristian Løberg3
1296
 OSS -02 ?18
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
17 
Joakim S Misund5
887
2245
1911 -04 ?22
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
18 
Kjell Nygaard5  Porsgrunn -05 ?16
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
19 
Håvard Børresen4
1042
 OSS -06 ?23
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
20 
Gregor Taube5
588
 1911 -07 ?24
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
21 
Jarani Suntharalingam5
683
 OSS -08 ?26
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
22 
Erik Botheim5
554
 1911 -09 ?17
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
23 
Anders Tofte5
943
 Stavanger -10 ?19
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
24 
Anders Paulshus4
1191
 Akademisk -11 ?20
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
25 
Johan Salomon 
556
 Nordstrand w13 ???
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
26 
Sherington Amarapala5
693
 Lørenskog -14 ?21
0.0
0.0
1.0
1.0
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Sluttresultater Påskesjakkfestivalen Hurtig-GP

31.mar.2007 @ 18:17

Øystein Dannevig fra Oslo Schakselskap tok seks strake seire i dagens Grand Prix-turnering i hurtigsjakk. Halvpoenget bak kom Hogir Talat fra Fredrikstad, dagens sensasjonsmann. Talat vant mot Jon Ludvig Hammer i siste runde, og vant med det både klasse 1 (rating 1750-1999) og klasse 2 (1500-1749). Daniel Kovachev fra OSS tok tredjeplassen.

I de øvrige ratingklassene ble de seire til unggutter. Jo Kristian Løberg (født 92) fra OSS vant klasse 3 (1250-1499), mens Tor Botheim (født 95) fra 1911 tok hjem pokalen i klasse 4 (1000-1249). Henning Kjøita (født 96) fra OSS vant klasse 5 (rating under 1000).

Her er resultatlista:

Endelig resultatliste

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-1MonradBergerPrestasjon
Øystein DannevigM
2315
 OSS +36 +05 +09 +03 +08 +04
6.0
22.0
24.5
24.50
 2366 (+14)
Hogir Talat2
1712
 Fr.stad +22 +28 =21 +33 +16 +08
5.5
16.5
19.0
17.50
 2162 (+75)
Daniel KovachevM
2124
 OSS +25 +40 +23 -01 +32 +15
5.0
18.5
20.5
14.50
 1935 ( +3)
Svetoslav MihajlovM
2014
 Asker +37 =16 +07 +21 +11 -01
4.5
21.0
23.5
15.75
 2024 (+16)
Johannes Kvisla1
2126
 1911 +26 -01 +34 +23 +20 =06
4.5
19.5
22.0
13.75
 1905 (-11)
Joachim B Nilsen2
1777
 Bergens +38 -23 +42 +13 +10 =05
4.5
18.0
20.0
14.75
 1780 (+23)
Bjørn TillerM
2270
 OSS =17 +19 -04 +47 +24 +16
4.5
18.0
19.5
13.25
 1815 (-14)
Jon Ludvig HammerM
2380
 OSS +35 +18 +11 +10 -01 -02
4.0
23.0
25.5
14.00
 1823 (-11)
Kim Chr Astrup1
1993
 SOSS +33 +14 -01 -22 +34 +23
4.0
18.5
21.0
12.00
 1823 ( -9)
10 
Helge E Theting1
1892
 Kragerø +12 +41 +20 -08 -06 +21
4.0
18.5
20.5
12.00
 1887 ( +4)
11 
Carl Aarnes2
1658
 Nordstrand +48 +47 -08 +12 -04 +20
4.0
17.0
18.0
9.50
 1749 (+18)
12 
Jo Kristian Løberg3
1296
 OSS -10 +45 +37 -11 +25 +30
4.0
16.5
18.5
10.50
 1464 (+41)
13 
Jussi Pedersen3  Team Bjørn -20 +49 +14 -06 +44 +22
4.0
16.5
17.5
10.00
 1487 (+1487)
14 
Odd Ristesund3
1451
 Kampen +44 -09 -13 +29 +40 +27
4.0
16.0
18.0
10.00
 1519 (+20)
15 
Lasse T Solbu2
1588
 Trondheim +49 -20 +38 +41 +22 -03
4.0
15.5
16.5
8.50
 1646 (+18)
16 
Chris Lütken2
1740
 1911 +50 =04 +24 +17 -02 -07
3.5
21.0
22.0
9.75
 1696 (+11)
17 
Tor Botheim4
1278
 1911 =07 +39 +27 -16 =21 =18
3.5
17.5
20.0
11.00
 1742 (+69)
18 
Konstantin Govatsmar3
1345
 Akademisk +24 -08 +26 -20 +43 =17
3.5
16.5
18.5
9.75
 1644 (+27)
19 
Andreas K Hindenes3
1450
 Masfjorden =39 -07 -35 +28 +37 +32
3.5
15.0
17.5
9.25
 1546 ( +6)
20 
Lars Johansen1
1773
 Nordstrand +13 +15 -10 +18 -05 -11
3.0
20.5
24.0
11.50
 1679 (-13)
21 
Kjetil Bergersen1
1878
 Gjøvik +29 +30 =02 -04 =17 -10
3.0
20.5
23.5
10.50
 1617 (-26)
22 
Harry Andersen1
1816
 Fr.stad -02 +WO +28 +09 -15 -13
3.0
20.5
20.5
7.00
 1574 (-30)
23 
Jarle Nilsen2
1762
 Posgrunn +51 +06 -03 -05 +41 -09
3.0
20.0
21.0
7.50
 1694 ( +8)
24 
Pål Farmen2
1780
 Caissa -18 +35 -16 +46 -07 +39
3.0
16.5
18.5
7.00
 1434 (-28)
25 
Bjørn Ellingsrud3
1312
 Nordstrand -03 +31 -41 +45 -12 +40
3.0
16.0
18.0
7.00
 1264 ( -1)
25 
Anders Rundgren4
1176
 Trondheims -05 +36 -18 +35 -27 +43
3.0
16.0
18.0
7.00
 1422 (+24)
27 
Pål Brantzeg2
1548
 Drammen =34 +32 -17 =43 +26 -14
3.0
15.5
17.5
7.75
 1343 (-28)
28 
Henning Kjøita5  OSSU +WO -02 -22 -19 +48 +41
3.0
15.0
15.0
3.00
 1382 (+1382)
29 
Tore Hauan4
1283
 Trondheims -21 -42 +31 -14 +45 +46
3.0
14.0
16.0
7.00
 1037 (-22)
30 
Christian Laverton3
1381
 Trondheims +42 -21 +40 -32 +33 -12
3.0
14.0
16.0
6.50
 1430 ( +6)
31 
Erik Botheim5
554
 1911 -40 -25 -29 +WO +51 +44
3.0
11.0
11.0
3.00
 1002 (+22)
32 
Anders Thingstad3
1580
 Hønefoss =43 -27 +39 +30 -03 -19
2.5
17.0
19.0
6.50
 1422 (-40)
33 
Frode Andersen3
1374
 Stjernen -09 +44 +46 -02 -30 =36
2.5
17.0
19.0
5.25
 1209 (-15)
34 
Torgeir Kjøita5  OSSU =27 =43 -05 +36 -09 =35
2.5
16.5
18.5
6.25
 1470 (+1470)
35 
Mark Akali5
1271
 Kampen -08 -24 +19 -26 +38 =34
2.5
16.0
18.5
7.25
 1528 (+16)
36 
Aryan Tari5
1183
 Asker -01 -26 +48 -34 +42 =33
2.5
16.0
17.0
4.25
 1304 ( -2)
37 
Raksha Rathan4
1103
 OSS -04 +50 -12 =38 -19 +47
2.5
16.0
17.0
3.75
 1289 (+26)
38 
Daniel Sandvik4
1287
 Bergens -06 +51 -15 =37 -35 +49
2.5
14.5
15.5
3.25
 1141 (-24)
39 
Samuel Riiser5  OSS =19 -17 -32 +48 +47 -24
2.5
14.0
15.0
4.25
 1339 (+1339)
40 
Marianne Wold Haug3
1517
 1911 +31 -03 -30 +42 -14 -25
2.0
18.0
20.0
5.00
 1174 (-61)
41 
Espen Peder Baastø3
1434
 Nordstrand +45 -10 +25 -15 -23 -28
2.0
17.0
19.0
5.00
 1313 (-16)
42 
Stian Johansen5
976
 Fr.stad -30 +29 -06 -40 -36 +51
2.0
15.0
16.0
4.00
 1184 (+20)
43 
Håvard Børresen4
1042
 OSS =32 =34 =47 =27 -18 -26
2.0
14.5
16.0
4.75
 1294 (+35)
44 
Gregor Taube5
588
 1911 -14 -33 +49 +50 -13 -31
2.0
14.5
15.5
2.00
 0913 (+17)
45 
Sherington Amarapala5
693
 Lørenskog -41 -12 +WO -25 -29 +50
2.0
13.0
13.0
1.00
 0952 ( +5)
46 
Johan Salomon5
619
 Nordstrand -47 +48 -33 -24 +50 -29
2.0
11.0
12.0
2.00
 1096 (+31)
47 
Odd Ivar Fystro3
1396
 1911 +46 -11 =43 -07 -39 -37
1.5
15.5
17.5
3.00
 1159 (-41)
48 
Tormod Thingstad5
858
 Hønefoss -11 -46 -36 -39 -28 +WO
1.0
14.0
14.0
0.00
 0840 (-20)
49 
Stein Sjuls Hansen5  Kampen -15 -13 -44 -51 +WO -38
1.0
13.5
13.5
0.00
 0731 (+731)
50 
Astrid Botheim5  1911 -16 -37 +51 -44 -46 -45
1.0
12.0
13.0
1.00
 0637 (+637)
51 
Sebastian H Mihajlov5  OSSU -23 -38 -50 +49 -31 -42
1.0
11.5
12.5
1.00
 0718 (+718)
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0 


Påskefestivalen hurtig-GP halvveis

31.mar.2007 @ 14:50

NSF står for årets påskefestival i samarbeid med Oslo Schakselskap (som bidrar med sine flotte lokaler). Festivalen består av tre turneringer: Hurtig-GP i dag, Det åpne NM (gr A og B) fra i morgen til skjærtorsdag og lyn-GP onsdag kveld.

Det vil bli lagt ut resultater her på bloggen. Turneringsleder Helge Nordahl har sendt meg resultatlisten etter halvgått løp i dagens turnering. Jeg legger spesielt merke til at Tor Botheim (født 95) spilte remis mot IM Bjørn Tiller i første runde. Sterkt av Tor!
 
Under er resultatene etter tre av seks runder (med oppsett for runde 4). Sluttresultater kommer så snart siste runde er ferdig!

Hurtig-GP, resultatliste før runde 4:

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-1MonradBerger
Helge E Theting1
1892
 Kragerø +17 +15 +10 ?03
3.0
7.0
9.0
6.00
Øystein DannevigM
2315
 OSS +38 +14 +11 ?04
3.0
7.0
8.0
5.00
Jon Ludvig HammerM
2380
 OSS +37 +16 +13 ?01
3.0
7.0
8.0
5.00
Daniel KovachevM
2124
 OSS +30 +29 +12 ?02
3.0
6.0
7.0
4.00
Kjetil Bergersen1
1878
 Gjøvik +42 +21 =06 ?07
2.5
7.0
8.0
4.25
Hogir Talat2
1712
 Fr.stad +19 +41 =05 ?18
2.5
6.5
7.5
4.25
Svetoslav MihajlovM
2014
 Asker +31 =08 +24 ?05
2.5
6.5
7.5
3.75
Chris Lütken2
1740
 1911 +44 =07 +32 ?09
2.5
6.0
7.0
3.25
Tor Botheim4
1278
 1911 =24 +47 +25 ?08
2.5
5.5
6.0
2.75
10 
Lars Johansen1
1773
 Nordstrand +22 +23 -01 ?16
2.0
7.0
9.0
4.00
11 
Kim Chr Astrup1
1993
 SOSS +18 +35 -02 ?19
2.0
7.0
8.0
3.00
12 
Jarle Nilsen2
1762
 Posgrunn +51 +20 -04 ?14
2.0
7.0
7.0
2.00
13 
Carl Aarnes2
1658
 Nordstrand +50 +26 -03 ?17
2.0
6.5
6.5
1.50
14 
Johannes Kvisla1
2126
 1911 +34 -02 +33 ?12
2.0
6.0
7.0
2.00
14 
Espen Peder Baastø3
1434
 Nordstrand +40 -01 +30 ?23
2.0
6.0
7.0
2.00
14 
Konstantin Govatsmar3
1345
 Akademisk +32 -03 +34 ?10
2.0
6.0
7.0
2.00
14 
Jo Kristian Løberg3
1296
 OSS -01 +40 +31 ?13
2.0
6.0
7.0
2.00
18 
Frode Andersen3
1374
 Stjernen -11 +45 +43 ?06
2.0
5.5
6.5
2.00
19 
Harry Andersen1
1816
 Fr.stad -06 +WO +41 ?11
2.0
5.5
5.5
1.00
20 
Joachim B Nilsen2
1777
 Bergens +39 -12 +36 ?22
2.0
5.0
6.0
2.00
20 
Christian Laverton3
1381
 Trondheims +36 -05 +29 ?27
2.0
5.0
6.0
2.00
22 
Jussi Pedersen3  Team Bjørn -10 +49 +35 ?20
2.0
5.0
5.0
1.00
22 
Lasse T Solbu2
1588
 Trondheim +49 -10 +39 ?15
2.0
5.0
5.0
1.00
24 
Bjørn TillerM
2270
 OSS =09 +48 -07 ?26
1.5
6.5
7.0
1.75
25 
Pål Brantzeg2
1548
 Drammen =33 +27 -09 ?28
1.5
5.5
6.5
2.00
26 
Odd Ivar Fystro3
1396
 1911 +43 -13 =28 ?24
1.5
5.0
6.0
1.75
27 
Anders Thingstad3
1580
 Hønefoss =28 -25 +47 ?21
1.5
5.0
5.5
1.25
28 
Håvard Børresen4
1042
 OSS =27 =33 =26 ?25
1.5
4.5
5.5
2.00
29 
Marianne Wold Haug3
1517
 1911 +46 -04 -21 ?36
1.0
6.0
7.0
1.00
29 
Bjørn Ellingsrud3
1312
 Nordstrand -04 +46 -15 ?40
1.0
6.0
7.0
1.00
31 
Raksha Rathan4
1103
 OSS -07 +44 -17 ?39
1.0
5.5
6.5
1.00
31 
Pål Farmen2
1780
 Caissa -16 +37 -08 ?43
1.0
5.5
6.5
1.00
33 
Torgeir Kjøita5  OSSU =25 =28 -14 ?38
1.0
5.0
6.0
1.50
34 
Anders Rundgren4
1176
 Trondheims -14 +38 -16 ?37
1.0
5.0
6.0
1.00
34 
Odd Ristesund3
1451
 Kampen +45 -11 -22 ?42
1.0
5.0
6.0
1.00
34 
Stian Johansen5
976
 Fr.stad -21 +42 -20 ?29
1.0
5.0
6.0
1.00
37 
Mark Akali5
1271
 Kampen -03 -32 +48 ?34
1.0
5.0
5.5
0.50
38 
Aryan Tari5
1183
 Asker -02 -34 +50 ?33
1.0
5.0
5.0
0.00
38 
Daniel Sandvik4
1287
 Bergens -20 +51 -23 ?31
1.0
5.0
5.0
0.00
38 
Sherington Amarapala5
693
 Lørenskog -15 -17 +WO ?30
1.0
5.0
5.0
0.00
38 
Henning Kjøita5  OSSU +WO -06 -19 ?48
1.0
5.0
5.0
0.00
42 
Tore Hauan4
1283
 Trondheims -05 -36 +46 ?35
1.0
4.5
5.5
1.00
43 
Johan Salomon5
619
 Nordstrand -26 +50 -18 ?32
1.0
4.5
4.5
0.00
43 
Astrid Botheim5  1911 -08 -31 +51 ?45
1.0
4.5
4.5
0.00
45 
Gregor Taube5
588
 1911 -35 -18 +49 ?44
1.0
4.0
4.0
0.00
46 
Erik Botheim5
554
 1911 -29 -30 -42 +WO
1.0
3.0
3.0
0.00
47 
Samuel Riiser5  OSS =48 -09 -27 ?50
0.5
4.5
4.5
0.25
48 
Andreas K Hindenes3
1450
 Masfjorden =47 -24 -37 ?41
0.5
3.5
4.0
0.25
49 
Stein Sjuls Hansen5  Kampen -23 -22 -45 ?51
0.0
5.0
5.0
0.00
50 
Tormod Thingstad5
858
 Hønefoss -13 -43 -38 ?47
0.0
4.0
4.5
0.00
51 
Sebastian H Mihajlov5  OSSU -12 -39 -44 ?49
0.0
4.0
4.0
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Femteplass!

12.mar.2007 @ 01:02
Som jeg skrev etter lørdagens runde, kunne 1911 komme på en utrolig femteplass i Telioserien hvis vi vant mot Oslo Vest i siste runde. Det klarte vi, etter nok en kjempematch!

Vi vant ikke takket være meg, for jeg gikk ned mot Espen Agdestein (Simens storebror). Men de fem andre overbeviste stort. Frode vant på direkten på sjettebord (mot Torgeir Holen), mens Kenneth igjen spilte et meget bra parti, og vant mot Carl Peter Kirkebø på fjerdebord.

Silje spilte også et veldig solid parti, og holdt greit remis mot Stein Arild Aarland med svart. Øyvind sto dårlig mot Ole Valaker, men reddet selvfølgelig remisen. Torbjørn satt igjen til slutt. Det ble et nytt helpoeng, denne gang mot Eilif Skodvin.

Femteplass! Klubbens formann Johs Kjeken mener det kan være vårt beste lagsjakkresultat siden vi vant NM-gull i 1936. Ikke vet jeg om det stemmer. Sikkert er det i hvert fall at vi må være kjempefornøyd med å komme på øverste halvdel. Vårt mål før sesongen var å holde plassen - det gikk til slutt med god margin.

Heldigvis hadde ikke pressen møtt opp til siste runde. Et merkelig utsagn? Ja - men dessverre sant. Den viktigste kampen - den som NSF hadde valgt å sende direkte på nettet - var nemlig over før den hadde begynt.

Moss og OSS tok seks raske remiser. Dermed 3-3, seriemesterskap til OSS og GM-napp til Øgaard. Moss kunne tatt sølv med seier i kampen, mens de med uavgjort antagelig ville havne utenfor pallen (til slutt ble det bronse på Moss, siden Porsgrunn svært overraskende tapte mot Akademisk). Likevel tilbyr de OSS seks remiser. Jeg skjønner jo hvorfor OSS takker ja når de med uavgjort får både tittel og en ny stormester. Men hvorfor gjør Moss noe slikt?

For å si det rett ut: Dette likte jeg meget dårlig.

Sjakktrening på nettet

31.jan.2007 @ 23:35
Jeg ble tipset (av Silje, som hørte det fra Torbjørn) om en sjakkside med over 23.000 oppgaver. Nå har jeg blitt litt hekta. Har jeg  noen ledige minutter, tar jeg gjerne turen til Chess Tactics Server.

Ikke nok med at det er morsomt, det er til og med nyttig! (Nåja, nyttig er kanskje å ta i for hobbyspillere som meg, men man blir i hvert en bedre sjakkspiller.) Her kommer det sjakkoppgaver på løpende bånd. Først får man se stillingen i seks sekunder, så blir det gjort et trekk, og så gjelder det å kjappe seg.

For det går på tid, skal vite. Det er den ene tingen som gjør siden spesielt morsomt, den andre er at oppgavene har rating. Klarer man det - "vinner mot oppgaven" - går man opp i rating, gjør man feil går man ned. Det er også satt en tid på hver oppgave som er "break even". Hvis man klarer oppgaven, men er for treig, går man også ned i rating. Hvor mye, avhenger av hvor treig man var.

Det eneste frustrerende er at ratingtallene er så lave. Selv ligger jeg på 1850, dvs 500 poeng under mitt elotall. Torbjørn har 1900 (nr 2 i Norge), mens Jon Ludvig (antar jeg det er) har 1890. Suverent beste norske er Plantouille med 2122. Jeg vet ikke hvem det er, men jeg tror ikke det er særlig mange nordmenn som kan oppnå det ratingtallet...

PS. Sjekk forresten VideoChess.Net - gratis trening med GM Henrik Danielsen!
PS2. Hvis du har en god sjakkside å tipse om, vil jeg gjerne vite om det!

Klargjøring

30.jan.2007 @ 22:30
Jeg har forståelse for at det trengs en klargjøring fra min side.

Først en kort introduksjon: Det har vært en debatt på Tromsøs gjestebok de siste dagene. Den begynte med et innlegg her i bloggen kalt "Lagsjakk". Jeg skrev det i lettere irritasjon over at et medlem i en sterk klubb blant annet skrev at "[vi er] selektive på hvem som kan bli medlemmer". (Han har slik jeg har skjønt det senere sagt at det ikke var en helt heldig uttalelse, så det er ingen sak lenger). Temaet for mitt innlegg var om det er naturlig å stille noen krav til klubbene, og særlig til eliteklubbene.

Tre klubber ble vist til som eksempler på klubber uten klubbkveld og ungdomsvirksomhet. Disse tre følte seg tråkket på tærne, og fremhevet i den senere debatten at de også bidro til sjakken på forskjellig vis (eller at medlemmene gjorde det). Jeg har forståelse for deres reaksjon. Samtidig tror jeg det er vanskelig å føre viktige diskusjoner om hva som bør gjøres i sjakk-Norge uten at noen føler at det de driver med, blir tillagt for liten vekt.

Jeg har skrevet det i flere innlegg tidligere, men jeg gjentar det gjerne: Også disse tre klubbene gir sitt verdifulle bidrag til sjakken her i landet, og takk for det. Men dette var faktiske aldri et tema for meg.
 
Én har spurt om hvordan NSF kan stille krav, forbundet bidrar da ikke med noe? En annen har sagt at man godt kan tenke på hva man kan gjøre for NSF, ikke hva NSF kan gjøre for meg. Det siste er svært sympatisk, men etter min mening treffer det ikke helt spikeren på hodet.

Mitt poeng er at det er vi alle - medlemmene av NSF - som er NSFVi har alle et ansvar for rekruttering og utvikling av spillere. Og vi har alle et ansvar for at det finnes et seriøst elitetilbud. Blant annet. Jeg har selvfølgelig et spesielt ansvar siden jeg har påtatt  meg vervet som styreleder i NSF. Men også hvert enkelt medlem har et ansvar. Norges Sjakkforbund er nemlig medlemmene, og det vi sammen kan få til.

Det har tidligere vært etterlyst aktivitet og engasjement fra styret i gjestebokens debatter. Derfor overrasker det meg litt når enkelte tror at å "se på en sak" betyr at man vil forsøke å få noe vedtatt, og dessuten mener at det jeg skriver er på vegne av styret. Mitt opprinnelige innlegg ble skrevet her i bloggen, før debatten senere trukket over i Tromsøs gjestebok (noe jeg var motvillig til).

La det til det første være klart: Jeg har ikke, og har ikke hatt, til hensikt å fremme noe forslag om dette til styret. Mitt innlegg var et debattinnlegg om noe jeg mener er et helt sentralt: Hvordan vi skal overleve - og helst vokse. 

Og til det andre: Jeg skriver selvfølgelig ikke på vegne av styret i min blogg, jeg skriver på vegne av meg selv. Dette er ikke noe som har vært drøftet i styret eller noe jeg har tatt opp med andre styremedlemmer. Debattanter er hjertelig velkommen til å kontakte styremedlemmene, det er noe jeg synes skjer alt for sjelden. Kontaktinfo finner du her.

Det blir alt for min del - i denne debatten.

Sluttresultater NTG GP

28.jan.2007 @ 20:56
Da var NTG GP ferdig for denne gang. Turneringsleder Maria Jacobsen har sendt meg resultater og 39  partier fra gruppe A.

Det ble ingen bomber i turneringa. Favoritten Jon Ludvig Hammer (16) vant, mens Espen Forså (også 16) tok andreplassen etter fire avsluttende vinster. Tredjeplassen gikk til tredjerangerte Inge Skrondal. Alt etter oppskriften, med andre ord.

I B-gruppa ble det faktisk to voksne som tok de to første plassene, gratulerer til Govatsmark og Brokvam. Tredje- og fjerdeplass til min klubb 1911 ved Tor Botheim (11) og Helge Fjellestad (noe eldre).

Partiene får jeg ikke lagt ut her, så send meg en mail om du vil ha dem tilsendt.

PS. Dette var Hammers fjerde seier i Norske Vandrerhjem Grand Prix. Han sikret seg dermed en del av premiepotten, førstepremien i klasse mester er kr 12.000. Dessuten er han nå bare én seier bak Aryan Tari (7 år!) i kampen en superbonusen, som er på kr 10.000. Det kan altså bli en riktig så innbringende sesong for Hammer.

Gruppe A
NTG, 29.11 - 29.11.2006

Endelig resultatliste

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-1MonradBergerPrestasjon
Jon Ludvig HammerM
2374
2306
OSS +02 +16 +03 +05 +04
5.0
14.0
15.5
15.50
 2382 ( +6)
Espen ForsåM
2242
2201
Tromsø -01 +20 +10 +06 +08
4.0
13.5
13.5
8.50
 2093 ( +2)
Inge Sandstad SkrondalM
2114
2157
Akademisk +15 =07 -01 +09 +05
3.5
14.0
16.0
9.50
 2063 ( -3)
Anders Hobber2
1726
1931
Porsgrunn =06 +10 +07 +11 -01
3.5
13.5
16.0
9.50
 2016 (+36)
Espen Haugstad1
1829
2015
Sandnes +17 +13 +08 -01 -03
3.0
13.5
15.0
6.50
 2032 (+26)
Daniel Nygaard Nyberg2
1611
1966
Kongsvinger =04 =12 +14 -02 +13
3.0
12.0
14.0
7.00
 1868 (+31)
Toan Thanh Pham1
1914
2100
Akademisk +18 =03 -04 +15 =11
3.0
11.5
13.0
6.50
 1803 ( -9)
Nicolai GetzM
2026
2039
OSS +19 +14 -05 +13 -02
3.0
11.0
12.0
5.00
 1871 (-15)
Martin Valla1
1802
2033
OSS -13 +17 +15 -03 +14
3.0
9.5
11.0
5.50
 1841 ( +4)
10 
Vebjørn Selbekk1
1810
 Moss =12 -04 -02 +17 +16
2.5
11.5
13.0
4.25
 1864 ( +4)
11 
Eirik Søreng2
1629
1819
Indre Østfold -14 +19 +12 -04 =07
2.5
11.0
12.0
5.00
 1733 (+11)
12 
Odd Pedersen2
1649
 Lørenskog =10 =06 -11 =16 +18
2.5
9.5
11.0
5.00
 1706 ( +6)
13 
Per H. Wibe2
1572
1795
Asker +09 -05 +16 -08 -06
2.0
12.0
13.5
4.50
 1780 (+16)
14 
Roar Ulvnes1
1793
1969
Nordstrand +11 -08 -06 +19 -09
2.0
11.5
12.5
3.50
 1654 (-14)
15 
Carl Christian Aarnes2
1655
 Nordstrand -03 +18 -09 -07 +19
2.0
11.0
12.0
2.50
 1702 ( +3)
16 
Sigmund ReppenM
2000
2109
NTG +20 -01 -13 =12 -10
1.5
12.0
12.0
1.25
 1621 (-48)
17 
Henrik Sjøl2
1717
1930
Akademisk -05 -09 =18 -10 +20
1.5
10.0
10.0
0.75
 1533 (-18)
18 
Jathavan Suntharalingam2
1495
 OSS -07 -15 =17 +20 -12
1.5
9.0
9.0
0.75
 1527 ( +3)
19 
Timmie Nygaard2
1561
1843
Porsgrunn -08 -11 +20 -14 -15
1.0
9.5
9.5
0.00
 1470 (-14)
20 
Bjørn Salvesen2
1448
 Røros -16 -02 -19 -18 -17
0.0
8.5
9.5
0.00
 1391 (-16)

Gruppe B
NTG, 27.01 - 28.01.2007

Endelig resultatliste

PlNavnKln-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-1MonradBergerPrestasjon
Konstantin Govatsmark3
1317
 Akademisk +08 +13 =02 +05 +07
4.5
13.5
16.0
14.00
 1669 (+28)
Roy Brokvam3
1343
 Lillestrøm +26 +03 =01 +12 =05
4.0
14.5
15.5
11.50
 1452 (+11)
Tor Botheim4
1227
 1911 +23 -02 +08 +10 +09
4.0
13.0
14.5
10.50
 1376 (+26)
Helge Fjellestad5    +28 +20 =12 =07 +11
4.0
10.0
10.0
7.25
 1346 (+1346)
Espen Peder Baastø3
1437
 Nordstrand +24 +11 +14 -01 =02
3.5
13.5
15.0
8.50
 1343 ( -3)
Johnny Lund3
1487
 Lørenskog -11 +21 =19 +14 +17
3.5
9.5
11.5
8.00
 1219 ( -7)
Einar Døving Agdestein3
1371
 Asker +27 =14 +16 =04 -01
3.0
13.5
14.5
6.75
 1219 ( -8)
Anders Paulshus4
1193
 Akademisk -01 +26 -03 +22 +12
3.0
13.0
14.0
5.50
 1155 ( -2)
Knut Ø Abrahamsen5  Nordstrand -13 +22 +18 +15 -03
3.0
11.5
13.5
7.00
 1182 (+1182)
10 
Kjartan Mikkelsen3
1279
 Lørenskog =16 =15 +24 -03 +19
3.0
11.0
12.5
6.00
 1340 ( +9)
11 
Odd Ristesund3
1462
 Kampen +06 -05 +13 =17 -04
2.5
13.5
16.0
7.25
 1209 (-15)
12 
Raksha Rathan4
1104
 OSS +21 +17 =04 -02 -08
2.5
13.5
15.5
6.50
 1068 ( +1)
13 
Aryan Tari4
1191
 Asker +09 -01 -11 =18 +25
2.5
12.5
14.0
5.75
 1106 ( -7)
14 
Håvard Børresen4
1023
 OSS +25 =07 -05 -06 +23
2.5
11.5
13.0
4.50
 1128 (+11)
15 
Marianne Wold Haug3
1434
 1911 =18 =10 +20 -09 =16
2.5
11.0
13.0
6.00
 1182 (-29)
16 
Andrei Olsen3
1494
1776
Akademisk =10 +25 -07 =19 =15
2.5
10.5
12.0
5.25
 1216 (-18)
17 
Johan Salomon5
556
 Nordstrand +22 -12 +23 =11 -06
2.5
10.5
12.0
4.75
 1105 (+38)
18 
Stian Johansen5
909
 Fredriksstad =15 =19 -09 =13 +24
2.5
10.0
11.5
5.00
 1199 (+34)
19 
Tore Bonsaksen3
1362
 Modum =20 =18 =06 =16 -10
2.0
11.5
13.5
5.25
 1178 (-17)
20 
Egil Aarstad Fjeldheim5  Nordstrand =19 -04 -15 +27 =21
2.0
10.5
11.5
3.00
 1047 (+1047)
21 
Morten Auke5  Konnerud -12 -06 +28 =25 =20
2.0
9.5
9.5
1.75
 0901 (+901)
22 
Mads Prøitz5  Fredrikstad -17 -09 +26 -08 W28
2.0
9.5
9.5
1.00
 0787 (+787)
23 
Adam Sunde5  Nordstrand -03 +27 -17 =24 -14
1.5
10.5
11.5
1.75
 0703 (+703)
24 
Magnus Gudbrandsen5  Nordstrand -05 +28 -10 =23 -18
1.5
10.5
10.5
0.75
 0826 (+826)
25 
Jarani Suntharalingam5
662
 OSS -14 -16 +27 =21 -13
1.5
9.5
10.5
2.00
 0883 (+11)
26 
Michael Aron Selbekk5
999
 Moss -02 -08 -22 W28 -27
1.0
10.0
10.0
0.00
 0569 (-45)
27 
Erik Botheim5
551
 1911 -07 -23 -25 -20 +26
1.0
8.0
9.0
1.00
 0713 ( +2)
28 
Erik J. Auke5
566
 Konnerud -04 -24 -21 w26 w22
0.0
9.5
10.5
0.00
 0625 ( -9)
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

NTG Grand Prix

28.jan.2007 @ 00:46

Simen har sendt over resultater etter første dag av NTG Grand Prix, se under. 48 sjakksugne stiller til start under kyndig ledelse av turneringsleder Maria Pitz Jacobsen. Ikke noen sjokkerende resultater så langt, så vidt jeg kan se. Fin første dag av Espen Haugstad, men blir nok tyngre i morra. 

I B-gruppen er det som vanlig barn som dominerer, denne gang 13-åringen Espen Baastø og 11-åringen Raksha Rathan. Det er jo flott at disse vinner, men det er et problem at det nesten er umulig for voksne hobbyspillere å vinne de lavere klassene. Det er alltid en unge på full fart oppover som tar med seg penga. Men ikke vet jeg hvordan man kan gjøre noe med det, takknemlig for alle forslag.

NTG Grand Prix, 27.2 - 28.2.2006
Gruppe A
Resultatliste etter runde 3:

PlNavnn-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-1MonradBerger
Espen Haugstad
1829
2015
Sandnes +18 +04 +05 ?02
3.0
7.0
7.5
4.50
Jon Ludvig Hammer
2374
2306
OSS +07 +13 +10 ?01
3.0
6.5
7.5
4.50
Anders Hobber
1726
1931
Porsgrunn =06 +17 +11 ?08
2.5
5.5
6.0
3.00
Per H. Wibe
1572
1795
Asker +09 -01 +13 ?05
2.0
7.0
8.0
3.00
Nicolai Getz
2026
2039
OSS +16 +12 -01 ?04
2.0
6.0
7.0
2.00
Daniel Nygaard Nyberg
1611
1966
Kongsvinger =03 =14 +12 ?07
2.0
5.5
6.5
2.75
Espen Forså
2242
2201
Tromsø -02 +20 +17 ?06
2.0
5.5
5.5
0.50
Eirik Søreng
1629
1819
Indre Østfold -12 +16 +14 ?03
2.0
4.5
5.5
2.00
Martin Valla
1802
2033
OSS -04 +18 +15 ?10
2.0
4.5
5.0
1.50
10 
Inge Sandstad Skrondal
2114
2157
Akademisk +15 =11 -02 ?09
1.5
6.5
7.5
1.75
11 
Toan Thanh Pham
1914
2100
Akademisk +19 =10 -03 ?15
1.5
5.0
5.5
1.25
12 
Roar Ulvnes
1793
1969
Nordstrand +08 -05 -06 ?16
1.0
6.0
7.0
2.00
13 
Sigmund Reppen
2000
2109
NTG +20 -02 -04 ?14
1.0
6.0
6.0
0.00
14 
Odd Pedersen
1649
 Lørenskog =17 =06 -08 ?13
1.0
5.0
5.5
1.25
15 
Carl Christian Aarnes
1655
 Nordstrand -10 +19 -09 ?11
1.0
5.0
5.5
0.50
16 
Timmie Nygaard
1561
1843
Porsgrunn -05 -08 +20 ?12
1.0
5.0
5.0
0.00
17 
Vebjørn Selbekk
1810
 Moss =14 -03 -07 ?18
0.5
5.5
6.0
0.50
18 
Henrik Sjøl
1717
1930
Akademisk -01 -09 =19 ?17
0.5
5.5
6.0
0.25
19 
Jathavan Suntharalingam
1495
 OSS -11 -15 =18 ?20
0.5
3.0
3.0
0.25
20 
Bjørn Salvesen
1448
 Røros -13 -07 -16 ?19
0.0
4.0
4.5
0.00

Gruppe B

PlNavnn-Eloi-EloKlubbResultaterPoengMonrad-1MonradBerger
Espen Peder Baastø
1437
 Nordstrand +18 +07 +13 ?04
3.0
6.0
7.0
4.50
Raksha Rathan
1104
 OSS +21 +09 =06 ?03
2.5
7.0
8.0
4.25
Roy Brokvam
1343
 Lillestrøm +27 +10 =04 ?02
2.5
7.0
7.0
3.25
Konstantin Govatsmark
1317
 Akademisk +20 +17 =03 ?01
2.5
6.5
7.5
3.25
Einar Døving Agdestein
1371
 Asker +26 =13 +14 ?06
2.5
5.5
5.5
2.25
Helge Fjellstad    +28 +25 =02 ?05
2.5
5.5
5.5
1.75
Odd Ristesund
1462
 Kampen +15 -01 +17 ?09
2.0
6.5
7.5
2.50
Kjartan Mikkelsen
1279
 Lørenskog =14 =11 +18 ?10
2.0
5.5
6.5
2.75
Johan Salomon
556
 Nordstrand +23 -02 +22 ?07
2.0
5.5
6.5
2.00
Tor Botheim
1227
 1911 +22 -03 +20 ?08
2.0
5.5
6.5
2.00
11 
Marianne Wold Haug
1434
 1911 =19 =08 +25 ?12
2.0
5.0
5.5
2.00
12 
Knut Ø Abrahamsen  Nordstrand -17 +23 +19 ?11
2.0
4.0
5.0
2.00
13 
Håvard Børresen
1023
 OSS +24 =05 -01 ?15
1.5
7.0
8.0
2.25
14 
Andrei Olsen
1494
1776
Akademisk =08 +24 -05 ?16
1.5
6.0
7.0
2.00
15 
Johnny Lund
1487
 Lørenskog -07 +21 =16 ?13
1.5
5.0
6.0
1.75
16 
Tore Bonsaksen
1362
 Modum =25 =19 =15 ?14
1.5
4.0
4.5
1.50
17 
Aryan Tari
1191
 Asker +12 -04 -07 ?19
1.0
6.5
7.5
2.00
18 
Magnus Gudbrandsen  Nordstrand -01 +28 -08 ?22
1.0
6.0
6.0
0.00
19 
Stian Johansen
909
 Fredriksstad =11 =16 -12 ?17
1.0
5.5
6.5
1.75
20 
Anders Paulshus
1193
 Akademisk -04 +27 -10 ?23
1.0
5.5
5.5
0.00
21 
Morten Auke  Konnerud -02 -15 +28 ?24
1.0
5.0
5.0
0.00
21 
Adam Sunde  Nordstrand -10 +26 -09 ?18
1.0
5.0
5.0
0.00
21 
Mads Prøitz  Fredrikstad -09 -12 +27 ?20
1.0
5.0
5.0
0.00
24 
Jarani Suntharalingam
662
 OSS -13 -14 +26 ?21
1.0
4.0
4.0
0.00
25 
Egil Aarstad Fjeldheim  Nordstrand =16 -06 -11 ?26
0.5
6.0
6.0
0.75
26 
Erik Botheim
551
 1911 -05 -22 -24 ?25
0.0
4.5
5.0
0.00
27 
Michael Aron Selbekk
999
 Moss -03 -20 -23 ?28
0.0
4.5
4.5
0.00
27 
Erik J. Auke
566
 Konnerud -06 -18 -21 ?27
0.0
4.5
4.5
0.00
Hvite partier står med fet skrift.
TurneringsService 6.0

Lagsjakk

11.jan.2007 @ 14:54
Det har skjedd en god del på lagsjakkfronten de siste årene. Først ble opplegget for NM-finalen endret, slik at det fra 2003 også  var åpen gruppe under finalen. Dette skjedde etter at kongressen i 2002 forkastet et forslag fra styret om å opprette en landsdekkende eliteserie. Man fortsatte dermed med regionale kvalifiseringer til NM-finalen.

I 2005 ble det presentert et nytt (og billigere) opplegg for hvordan elitserien skulle avvikles. Denne gang ble forslaget vedtatt med overveldende flertall. Styret lagde senere regler for eliteserien, blant annet at hver klubb bare kan ha med ett lag i eliteserien. Det synes jeg fortsatt er et meget godt vedtak. Det er helt utenkelig at en fotballklubb kan ha to lag i eliteserien. Fotball er jo noe helt annet og større enn sjakk, men vi bør prøve å være like seriøse.

Nettopp dette med seriøsitet bør gjennomsyre alt vi gjør. Hvis ikke en gang vi sjakkspillere tar vår aktivitet alvorlig, hvordan kan vi da forvente at noen andre gjør det?

En ting jeg vet at en god del irriterer seg over, er at det høyt oppe i seriesystemet er en del klubber uten noen ordentlig spillekveld eller ungdomsvirksomhet. "Liksomklubber" er navn som har blitt brukt om blant annet Oslo Vest, Black Knights (Oslo) og Team Bjørnsen (Tromsø). 

Fotballforbundet har visstnok regler som sier at alle klubber må ha ungdomsvirksomhet (eller søke om dispensasjon). Det er et spørsmål om ikke vi burde innføre en tilsvarende regel, eller i det minste kreve at alle klubber har en spillekveld som er åpen for alle interesserte.

Et styremedlem i Team Bjørnsen sier i klubbens gjestebok at "...vi driver ikke med organisert sjakk for alle mellom 7-85" og at "[vi er] selektive på hvem som kan bli medlemmer". Nå er dette forhåpentlig ikke klubbens syn, men det reiser et interessant spørsmål. Ønsker vi å ha klubber med et slikt syn i eliteserien? Eller bør alle klubbene i eliteserien ha en yngres avdeling, der barn og unge motiveres av at de en gang kan spille på klubbens eliteserielag? Jeg bare spør.

Det som er sikkert er at lagsjakk er forbaska moro (stort sett). Vinner man, så har man i tillegg gjort noe for lagkameratene. Tap er aldri morsomt, men man kan jo vinne kampen likevel. Og hvis ikke, så er det gjerne flere på laget som tapte. Det er jo en trøst.

Denne helgen spilles fjerde til sjette runde av TelioserienHaraldsheim Vandrerhjem i Oslo. Min klubb 1911 fikk en god start med en seier og en uavgjort første helg (og et tap). Denne helgen møter vi Moss, Bergens og Randaberg. Jeg ser at Ole V har troen på oss mot Moss. Vi får se. Jeg håper i hvert fall vi kan få med oss et par lagpoeng denne helgen.

Her er et bilde av 1911s lag før starten av den historiske første runden i Telioserien, den første landsdekkende toppserien i sjakk. 

1911s Teliolag

Fra venstre Frode Urkedal (årets juniornorgesmester), Øyvind Bentsen (sjakkdommer og best i landet på live overføring av sjakk på nettet), Kenneth Gvein (sjekk Metronet!), Silje Bjerke (nr 1 i Norge på kvinnelista), Torbjørn R Hansen (veldig god spiller med GM-napp i Rilton Cup 03-04) og meg.

PS. I 2007 spilles NM for klubblag etter nytt opplegg. Det blir sjakkens svar på cupen i fotball. Styret har for ikke lenge siden bestemt at det første mesterskapet spilles på Hotel Astor i Stavanger fra 8. til 10. juni. Etter reglementet er det fire spillere på hvert lag, og det spilles 6 runder monrad. Vi har jo ikke hatt noen helgeturneringer for lag, så jeg tror dette er noe mange har lyst til å være med på. Hvis dette er aktuelt for deg, få med deg tre andre fra klubben og ta turen til Stavanger. Hvis du ennå ikke er medlem i NSF, hva somler du med? Vi sees i Stavanger!

hits