november 2007
ma ti on to fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Fire nøtter fra Calgary

19.nov.2007 @ 21:45

Denne helgen spilte Silje og jeg Southern Alberta Open i Calgary. Det gikk bra for oss begge.

Silje endte på fjerdeplass med 3,5 av 5, etter en avsluttende seier mot Itohan Gold (2247). For meg ble fasit 4,5 poeng og delt førsteplass med 15-åringen Eric Hansen (2132), som jeg spilte remis mot i runde tre.

Det nærmer seg tre nøtter for Askepott, men før den tid kan du prøve deg på fire nøtter fra Calgary.

Første nøtt:

image32
Haessel-Bae etter 23.Dxc4. Svart trekker.


I andre runde møtte jeg Dale Haessel (2152). I en ganske lik stilling slo han akkurat en bonde (dronningen sto på c2). Kan du se hva jeg spilte som svart i stillingen over? Løsninger lengst ned i saken!

Andre nøtt:

image33
Haessel-Bae etter 29.Lc1-b2. Svart trekker.


Her er stillingen i samme parti noen trekk senere. (Det bør kunne være et hint, om du hadde problemer med den første stillingen.) Med dronning for tårn vinner selvfølgelig svart enkelt med for eksempel 29...Dc2, men et sånt trekk gir ingen stilpoeng. Kan du se hvordan jeg avsluttet partiet på en elegant måte?

Tredje nøtt:

image34
MacKinnon-Bae etter 27.Te1. Svart trekker.


I fjerde runde møtte jeg den lovende fjortenåringen Keith MacKinnon (2077). Etter et veldig godt parti fra min side hadde vi stillingen over. (Litt ubeskjedent sagt, men det å skryte av seg selv må være noe av vitsen med å ha en blogg.) Hvordan avgjorde jeg partiet til min fordel?

Fjerde nøtt:

image35
Bae-Huber etter 34...Lb3-e6. Hvit trekker.


I siste runde spilte jeg mot FM Greg Huber (2216). Igjen er det en slik stilling der hvit står til klar vinst, og det er derfor flere trekk som vinner. Men det er ett trekk som helt klart er best. Hva spilte jeg i stillingen over?

Nøtteknekker:
Når du tror du har klart alt, eller når du har gitt opp, eller hvis du ikke orker å drive med slikt i dag: Her er løsningene.


Battle at the Border

04.nov.2007 @ 02:20
For to uker siden spilte Silje og jeg turneringen "Battle at the Border" i Lloydminster. Denne småbyen ligger på grensen mellom provinsene Alberta og Saskatchewan (derav navnet på turneringen).
 
Opplegget var i hovedsak som i en norsk Grand Prix-turnering, men det var bare fire runder. Tenketiden var 110 minutter pluss 30 sekunder tillegg per trekk (de bruker ikke tidskontroll her borte). Jeg foretrekker fem runder, men opplegget er noe å vurdere for arrangører som ikke vil starte fredag kveld eller ha tre runder på en dag. Rundeoppsettet var aksellerert, slik at man skulle klare å kåre en vinner på fire runder.

Jeg gjorde en bra turnering, og endte på 3,5 poeng. Remisen kom i siste runde mot Robert Sasata fra Saskatoon, som jeg tapte mot i Alberta Open for litt siden. (Du kan lese mer om det i Nettavisen.)
 

image31
                                                                      Robert Sasata og meg (foto: Jamin Gluckie).

Sasata og jeg delte dermed seieren i turneringen. Silje endte på delt åttendeplass, etter en seier og tre remiser.
 
Turneringen var en ganske stor hendelse i Lloydminster. Det var forhåndsomtale i lokalavisa, og lokal-TV dukket også opp.
 
Innslaget på lokal-TV er nå lagt ut på YouTube. Du kan se det her. Det kan virke som vi ("two people from Norway") blir forvekslet med et noe eldre par. Eller er det bare en tilfeldighet at det zoomes inn på dem rett før vi nevnes? Se klippet og bedøm selv!

Mitt beste parti i turneringen kom mot Rob Gardner (2196). Du kan spille gjennom partiet her.

Sasata har kommentert remisen fra siste runde. Det virker som vi spilte godt, men jeg overså masse. (Da jeg spilte 14...cxd5 tenkte jeg slett ikke på 15.g2-g4 med planen Dd2-h2. Da jeg spilte 16...Df6 så jeg ikke Th1-h6. Og da jeg spilte 18...Th8 så jeg ikke Txd4, men da hadde jeg ikke noe valg uansett.) Se partiet med kommentarer her.

Mer om turneringen (inkludert bilder) er å finne hos Saskatoon Chess Club. Det var en hyggelig turnering, så sleng deg med hvis du er i området neste år.

hits