september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
             

En skikkelig sjakktur

28.sep.2007 @ 07:06

Det er faktisk en god del av verdi på nettet, også innen sjakk. Men det å få gratis artikler av en sterk stormester er ikke dagligkost. I dag ramlet jeg imidlertid over en liten gullgruve.

På hjemmesiden til USCF (USAs sjakkforbund) er det over 50 artikler skrevet av GM Joel Benjamin. Dette er ikke veldig avanserte saker, men veldig nyttig for de fleste sjakkspillere. Det er lesere som sender inn spørsmål (segmentet heter "Ask GM Joel"), så her er det ikke noe stormesterfinesser.

image29
                                                                                            GM Joel Benjamin
 
Det siste spørsmålet handler om når man skal spille h2-h3 i spansk. Er det lurt å gjøre det så fort man får sjansen, eller svekker det kongestillingen? Benjamin svarer skikkelig på spørsmålet. Han er ikke nedlatende, slik en del sterke spillere er når de får spørsmål fra vanlige hobbyspillere.

En annen spurte: Hva skal man gjøre hvis motstanderen glemmer å trykke på klokka? Jeg likte Benjamins svar: Si fra til motstanderen!

Her kan du lese alle artiklene
 
Men man trenger faktisk ikke nøye seg med et avstandsforhold til GM Benjamin. Fra 19. til 26. januar arrangeres nemlig Chess Moves 3, som er intet annet enn et sjakkcruise i det karibiske hav. Her er Benjamin foredragsholder, sammen med landsmannen GM Larry Christiansen og GM Pascal Charbonneau fra Canada.

image30
                                                                    Hva med en tur i utendørspoolen mellom slagene?

Her kan du sole deg og besøke Bahamas og Puerto Rico. Og innimellom få med deg en leksjon i kvalitetsoffer eller tårnsluttspill. Det er også turneringer og simultaner.
 
Det koster omtrent 10.000 per person, men det er jo mange som bruker såpass på en ferie. Fly t/r Florida kommer selvfølgelig i tillegg.

Hvis dette er noe for deg, får du ta deg en tur innom hjemmesiden. Adressen er temmelig talende: geekcruises.com. Men hva er galt med å være litt geeky?

Et passende spillested

10.sep.2007 @ 06:09
Kan du tenke deg å spille sjakk her?

image25
The Fairmont Chateau Lake Louise

Denne høsten er Silje og jeg i Canada. Hun studerer på University of Alberta, mens jeg har god tid om dagen.

Vi bor i Edmonton, der universitet ligger. Det er en fin by, men særlig eksotisk er den ikke. Det er rent og pent og ganske likt Norge. Vi bestemte oss tidlig for at vi måtte få sett litt mer av Canada enn bare området der vi bor.

Forrige helg tok vi av sted til Banff nasjonalpark, som ligger omtrent seks timers busstur fra Edmonton. Vi fant et fint lite hotell i idylliske Banff Town, og gjorde oss klar for noen ekspedisjoner til nærliggende attraksjoner.

Lake Louise ligger en time fra Banff Town. Jeg har sett fine brevann i Norge også (Gjende er et flott sted), men Lake Louise var virkelige noe for seg selv. I ene enden av vannet ligger breen, på sidene er det høye fjell. Og i andre enden ligger et gigantisk slott - The Fairmont Chateau Lake Louise.

Det må ha vært et enormt arbeid å bygge opp dette palasset, for Lake Louise er ikke akkurat det mest tilgjengelige sted i verden. Resultatet er imponerende, og effekten av en slik bygning ved stranden av brevannet er enorm. Det er natur og kultur i skjønn forening.

image28
Lake Louise er flott selv med forstyrrende elementer i bildet.

Gausdal Høifjellshotell er jo et fint sted, og Peer Gynt-veien er også koselig. Men ingen av de to tar pusten fra en.

Hva med en sjakkturnering på Chateau Lake Loise? Fly til Calgary tar noen timer, og koster noen kroner. Men uoverkommelig er det ikke. Og sjakkturnering burde passe et slikt sosietetshotell godt, alpint og tennis og golf og sjakk er noe som kan sies i samme åndedrag.

Uten deltagere blir det ingen turnering, så skriv en kommentar om du kan tenke deg et opphold på Chateau Lake Louise. Jeg har som sagt god tid om dagen, så en telefon eller to til slottet rekker jeg nok.

Det er ett minus: I følge Lonely Planet koster en natt på hotellet fra kroner 4000. Etter en rask sjekk på nettet, virker det som en overdrivelse. Men direkte billig blir nok aldri på dette hotellet.

hits