img

Bedriftssjakk

23.jan.2007 @ 15:35:16
I morgen er det klart for ny kamp i Sjakkalliansen, som er en lagsjakkturnering for bedrifter i Oslo-området. Jeg spiller på TV2 Nettavisens lag. Denne sesongen er jeg til og med plassert på førstebordet. Det er vel i og for seg slik det bør være, siden jobben min i Nettavisen er å skrive om sjakk.

Vi har et veldig bra lag nå. Harald Borchgrevink, Hans Krogh Harestad, Ole Valaker, Carl Peter Kirkebø og Svein Harald Lian (som sammen med meg utgjør "toppa lag") er alle meget bra spillere. Og så det er stas at Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum spiller på laget.

Vi har knust all motstand så langt. Riktignok ikke takket være meg, for jeg har gjort det svakt så langt. Men sist gang hevet jeg meg sammen med resten av laget.

Posten var motstandere. De har vunnet Sjakkalliansen flere ganger, og har et meget bra lag. Men mot oss måtte de gi tapt med hele 5,5-0,5. Jeg vant slik mot IM Bjarte Leer-Salvesen (for øvrig Sørlandets sterkeste spiller gjennom tidene):


BLS


Vi ser det fra min synsvinkel, jeg var altså svart. Jeg ligger bonde over, og bør selvfølgelig vinne greit nærmest uansett hva jeg gjør. Men det er alltid greit å få ballen i mål så kjapt som mulig. Her ante det meg at det kunne være noe i stillingen. 1...Tb1+ 2.Tf1 gir ikke noe, men tårnet må også dekke på g2 i stillingen over. Kanskje tårnet er overbelastet...går det ikke å slå der da?...jammen går det! Altså: 1...Lxg2! Tårnet må slå igjen (2.Txg2), men da matter 2...Tb1+. Bjarte ga derfor opp etter innslaget på g2.

Morgendagens motstander er DnBNor, som vi bare så vidt slo i fjor, da TV2 Nettavisen vant Sjakkalliansen for første gang. Vi leder med fire lagpoeng, så vinner vi i morgen er seriegullet i praksis i havn.

For øvrig kan du kose deg med Bjørn Havaas festlige runderapporter. Les mer om Sjakkalliansen på Nettavisens sjakksider.

Kommentarer:
Postet av: Kritisk

Kan ikke du ta over jobben med runderapporter? Det ville vært mer interessant å se hvordan en så sterk spiller vurderte runden. Dessuten skriver Havaas bare om seg selv...

24.jan.2007 @ 09:28:12
Postet av: Torstein

Det er jo en fullstendig frivillig og utbetalt jobb, så vi får være glade for at noen har lyst til å skrive runderapporter. Selv har jeg nok frivillig arbeid som det er, synes jeg.

Så får nok fortsette å irritere deg over Havaas' mesterverk :-)

24.jan.2007 @ 14:30:46
URL: http://torstein.nettblogg.no
Postet av: ole v

Fin artikkel, men hvor er alle tapspartiene dine? :)

25.jan.2007 @ 13:48:45
Postet av: Bjarte

Møkkaparti!

25.jan.2007 @ 14:06:34
Postet av: Torstein

Ole: De som slår meg får skrive om det i sine egne blogger :)
Bjarte: Dette partiet er ikke noe å klage over, det gjorde deg til medlem i en eksklusiv klubb. Nemlig den eneste som har tapt mot meg i årets bedriftssjakk :)

26.jan.2007 @ 00:01:05
URL: http://torstein.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3747296
hits