img

Sjakkquiz

17.jan.2007 @ 20:56:53
Man kan finne mye rart om sjakk på nettet. Noe av det står nordmenn for. En av dem er Ivar Areklett, mesterspiller fra Hauge Sjakklubb på Karmøy.

Ivar har en fyldig hjemmeside med mye rart om sjakk. Det er det flere som har, men det som virkelig skiller denne siden fra de andre, er hvor mye arbeid som er lagt i mange av tingene. For eksempel må vurderingen av hvem som blir den neste med flere spilte partier enn rating ha tatt noe enormt med tid. Sjekk vurderingen her.

Det man kan ha mest moro med på siden er imidlertid sjakkquizen. Spillet inneholder over 2000 spørsmål innen alt mulig i sjakk. Men pass deg, det er mulig å bli hekta! Jeg må innrømme at jeg har prøvd quizen en god del ganger. Etter mye arbeid klarte jeg til slutt å overta førsteplassen i januar med 29 poeng, men regner med at det bare er et tidsspørsmål før noen overtar tronen. Audun Sele fra Molde har utrolige 47 poeng, en rekord han satte i oktober 2005. Noen som klarer å slå den?

Kommentarer:
Postet av: Audun Sele

Hei Torstein,

Det er morsomt å se at du har blitt oppmerksom på sjakkquizen til Ivar Areklett. Jeg kan love at for å oppnå 47 poeng, så er det nærmest en forutsetning å bli hekta over en lengre tidsperiode (helst noen år!).
Når man er pålogget over 30 % av livet sitt på Internet Chess Club (ICC-handle'n min er forresten "Sele"), så blir det jo en hel del surfing på sjakkrelaterte nettsider (og andre sider, som jeg trolig med stort hell, skal unnlate å nevne her :)) Jeg er så enig med deg, Torstein, det er mye rart man finner :)
Vi sees på Hamar :)

27.jan.2007 @ 08:39:55
Postet av: Audun Sele

Hei igjen,

Takk for at du skrev om sjakkquiz'en; dette gjorde meg inspirert. Jeg klarte 50 rette svar, og det er jeg meget godt fornøyd med :)
Lykke til med evt. rekordjakt :)
Mvh. Audun Sele.

27.jan.2007 @ 09:14:59
Postet av: Torstein

50 riktige svar! Imponerende! Du er det rene orakelet når det kommer til kunnskaper om sjakk :)

28.jan.2007 @ 00:08:38
URL: http://torstein.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3642250
hits