Sjakkspillernes president

08.des.2007 @ 22:07
Du tenker nok at den amerikanske presidentvalgkampen ikke har noe å gjøre med sjakk. Og du har nok rett. Men se hva Bill Clinton skriver i sin siste bok, Giving. How Each of Us Can Change The World:

"In 1986 [...] chess enthusiasts started Chess-in-the-Schools, believing that the game's complex rules and requirements of strategy and imagination could stimulate intellectual growth in students in low-performing schools. The program was first introduced into a few New York City Schools. When the Chess-in-the-Schools kids were tested on national standarized exams, they showed significant gains in reading, outperforming not only the the average scores in their school districts but the national average as well. [...]

Playing chess helps students develop thinking and analyzing skills, concentration, greater self-control, and self-confidence. [...] Today, Chess-in-the-Schools involves about 27.000 elementary and junior high school students in 109 schools in New York City [...]. It also operates after-school programs in more than 110 schools [...]. We have hard evidence that Chess-in-the-Schools works, for $100 a student."

Jeg tror nok ikke sjakk kommer til å stå øverst på dagsorden dersom Hillary blir valgt, men det kan ikke skade sjakken å ha en first laddie med et slikt syn på sjakken. Nå finnes det enkelte andre saker å ta hensyn til (f eks Irak og Iran), men hvis man bare tenker sjakk vil jeg si Hillary ligger godt an.

PS. Dersom du vil følge med på valget i USA kan jeg anbefale Real Clear Politics.

Kommentarer:
Postet av: interessant

Jeg så en film hvor det var et sjakkbrett på skjermen i fire sekunder. Kanksje du skal skrive en bloggpost om det? Dessuten, hvordan vet du at Hillary sitt syn er det samme som Bills?

09.des.2007 @ 18:12
Postet av:

Jeg vet ikke at Hillary har samme syn som Bill, derfor skriver jeg "... det kan ikke skade sjakken å ha en first laddie med et slikt syn på sjakken." Men det er vel mye å forvente at man faktisk leser det som står der.

Det er helt fint for meg at du ikke synes dette var interessant. Litt pussig at du føler behov for å bruke tiden din på å skrive en kommentar om det.

09.des.2007 @ 23:34
Postet av: olev

Til Interessant: Hehe, det må være en svøpe å ha så mye fritid at du leser blogginnlegg du ikke er interessert i - og attpåtil svarer på dem...

10.des.2007 @ 11:23
Postet av: Einar Faaberg

Kjære Torsetin Bae!

Det var interessant å lese om Bill Clintons redegjørelse for sjakkens positive innvirkning på amerikanske elevers intellektuelle vekst. Det minner meg om en artikkel i New Scientist for en tid siden (i fjor?)om en mann som spilte sjakk som hobby. Da han døde ble det foretatt obduksjon. Man
fant da at mannen hadde lidd av Alzheimers sykdom, uten at dette ble oppdaget mens mannen levde. Det ble antatt at sjakkspillingen hadde holdt mannens hjerne i normal funksjon slik at symptomene på Alzheimer ikke ble oppdaget.

Hilsen,
Einar Faaberg,
Holmlia, Oslo

10.des.2007 @ 13:01
Postet av: Yngvarson

Hei Torstein Bae!

Joda- sjakk er absolutt et pedagogisk grep. Uten å være stalinist: Det var ikke uten grunn at sjakk var en del av alfabetiseringen i USSR.
Sjakk ble brukt på skolene der helt bevisst.
Når vi tenker etter: Sjakk er berikende for menneskers kreativitet. Det virker stimulerende på folks evne til å tenke selvstendig og samtidig disiplinert, tenke strategisk og taktisk, legge og gjennomføre planer etc, etc.
Også i England ble sjakk benyttet av tilsvarende gode grunner. Men okey- USA skal være velkommen etter!

Med vennlig hilsen fra Ragnar, Danmark.

11.des.2007 @ 11:33
Postet av: interessant

hvem har sagt at jeg ikke syntes det var interessant? Men det er vel mye å forvente at man faktisk leser det som står der.

11.des.2007 @ 12:17
Postet av: olev

Sarkasme er en vanskelig øvelse, men det i hvert fall bra at det går an å blånekte for sarkasmen når man har dummet seg ut.

11.des.2007 @ 15:37
Postet av: Gegga

Hehe. Herlig. Ole behersker virkelig sarkasmens edle kunst. Mens "interessant" har et par ting å lære. JA, det hørtes absolutt ut som om du mente at det ikke var interessant...

Likte også veldig godt uttrykket "first laddie". Har ikke hørt det før :-)

22.des.2007 @ 01:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5612025
hits