Fire nøtter fra Calgary

19.nov.2007 @ 21:45

Denne helgen spilte Silje og jeg Southern Alberta Open i Calgary. Det gikk bra for oss begge.

Silje endte på fjerdeplass med 3,5 av 5, etter en avsluttende seier mot Itohan Gold (2247). For meg ble fasit 4,5 poeng og delt førsteplass med 15-åringen Eric Hansen (2132), som jeg spilte remis mot i runde tre.

Det nærmer seg tre nøtter for Askepott, men før den tid kan du prøve deg på fire nøtter fra Calgary.

Første nøtt:

image32
Haessel-Bae etter 23.Dxc4. Svart trekker.


I andre runde møtte jeg Dale Haessel (2152). I en ganske lik stilling slo han akkurat en bonde (dronningen sto på c2). Kan du se hva jeg spilte som svart i stillingen over? Løsninger lengst ned i saken!

Andre nøtt:

image33
Haessel-Bae etter 29.Lc1-b2. Svart trekker.


Her er stillingen i samme parti noen trekk senere. (Det bør kunne være et hint, om du hadde problemer med den første stillingen.) Med dronning for tårn vinner selvfølgelig svart enkelt med for eksempel 29...Dc2, men et sånt trekk gir ingen stilpoeng. Kan du se hvordan jeg avsluttet partiet på en elegant måte?

Tredje nøtt:

image34
MacKinnon-Bae etter 27.Te1. Svart trekker.


I fjerde runde møtte jeg den lovende fjortenåringen Keith MacKinnon (2077). Etter et veldig godt parti fra min side hadde vi stillingen over. (Litt ubeskjedent sagt, men det å skryte av seg selv må være noe av vitsen med å ha en blogg.) Hvordan avgjorde jeg partiet til min fordel?

Fjerde nøtt:

image35
Bae-Huber etter 34...Lb3-e6. Hvit trekker.


I siste runde spilte jeg mot FM Greg Huber (2216). Igjen er det en slik stilling der hvit står til klar vinst, og det er derfor flere trekk som vinner. Men det er ett trekk som helt klart er best. Hva spilte jeg i stillingen over?

Nøtteknekker:
Når du tror du har klart alt, eller når du har gitt opp, eller hvis du ikke orker å drive med slikt i dag: Her er løsningene.


Kommentarer:
Postet av: Guru

Jippi! Jeg klarte alle!
Hva er premien?

23.nov.2007 @ 11:11
Postet av: Torstein

Premien er at du kan si til deg selv: "Jammen er jeg flink!" :)

24.nov.2007 @ 21:21
Postet av: Gegga

Selvfølgelig har du lov å skryte av deg selv! Du er da i stand til å se om du har spilt et bra parti, eller et dårlig parti. Du sammenligner jo selvfølgelig også med Rybka og compisene hans, vil jeg tro, så da får du jo svar der også!

Bra spilt!

02.des.2007 @ 00:26

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5589210
hits