En skikkelig sjakktur

28.sep.2007 @ 07:06

Det er faktisk en god del av verdi på nettet, også innen sjakk. Men det å få gratis artikler av en sterk stormester er ikke dagligkost. I dag ramlet jeg imidlertid over en liten gullgruve.

På hjemmesiden til USCF (USAs sjakkforbund) er det over 50 artikler skrevet av GM Joel Benjamin. Dette er ikke veldig avanserte saker, men veldig nyttig for de fleste sjakkspillere. Det er lesere som sender inn spørsmål (segmentet heter "Ask GM Joel"), så her er det ikke noe stormesterfinesser.

image29
                                                                                            GM Joel Benjamin
 
Det siste spørsmålet handler om når man skal spille h2-h3 i spansk. Er det lurt å gjøre det så fort man får sjansen, eller svekker det kongestillingen? Benjamin svarer skikkelig på spørsmålet. Han er ikke nedlatende, slik en del sterke spillere er når de får spørsmål fra vanlige hobbyspillere.

En annen spurte: Hva skal man gjøre hvis motstanderen glemmer å trykke på klokka? Jeg likte Benjamins svar: Si fra til motstanderen!

Her kan du lese alle artiklene
 
Men man trenger faktisk ikke nøye seg med et avstandsforhold til GM Benjamin. Fra 19. til 26. januar arrangeres nemlig Chess Moves 3, som er intet annet enn et sjakkcruise i det karibiske hav. Her er Benjamin foredragsholder, sammen med landsmannen GM Larry Christiansen og GM Pascal Charbonneau fra Canada.

image30
                                                                    Hva med en tur i utendørspoolen mellom slagene?

Her kan du sole deg og besøke Bahamas og Puerto Rico. Og innimellom få med deg en leksjon i kvalitetsoffer eller tårnsluttspill. Det er også turneringer og simultaner.
 
Det koster omtrent 10.000 per person, men det er jo mange som bruker såpass på en ferie. Fly t/r Florida kommer selvfølgelig i tillegg.

Hvis dette er noe for deg, får du ta deg en tur innom hjemmesiden. Adressen er temmelig talende: geekcruises.com. Men hva er galt med å være litt geeky?

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5537848
hits