Et passende spillested

10.sep.2007 @ 06:09
Kan du tenke deg å spille sjakk her?

image25
The Fairmont Chateau Lake Louise

Denne høsten er Silje og jeg i Canada. Hun studerer på University of Alberta, mens jeg har god tid om dagen.

Vi bor i Edmonton, der universitet ligger. Det er en fin by, men særlig eksotisk er den ikke. Det er rent og pent og ganske likt Norge. Vi bestemte oss tidlig for at vi måtte få sett litt mer av Canada enn bare området der vi bor.

Forrige helg tok vi av sted til Banff nasjonalpark, som ligger omtrent seks timers busstur fra Edmonton. Vi fant et fint lite hotell i idylliske Banff Town, og gjorde oss klar for noen ekspedisjoner til nærliggende attraksjoner.

Lake Louise ligger en time fra Banff Town. Jeg har sett fine brevann i Norge også (Gjende er et flott sted), men Lake Louise var virkelige noe for seg selv. I ene enden av vannet ligger breen, på sidene er det høye fjell. Og i andre enden ligger et gigantisk slott - The Fairmont Chateau Lake Louise.

Det må ha vært et enormt arbeid å bygge opp dette palasset, for Lake Louise er ikke akkurat det mest tilgjengelige sted i verden. Resultatet er imponerende, og effekten av en slik bygning ved stranden av brevannet er enorm. Det er natur og kultur i skjønn forening.

image28
Lake Louise er flott selv med forstyrrende elementer i bildet.

Gausdal Høifjellshotell er jo et fint sted, og Peer Gynt-veien er også koselig. Men ingen av de to tar pusten fra en.

Hva med en sjakkturnering på Chateau Lake Loise? Fly til Calgary tar noen timer, og koster noen kroner. Men uoverkommelig er det ikke. Og sjakkturnering burde passe et slikt sosietetshotell godt, alpint og tennis og golf og sjakk er noe som kan sies i samme åndedrag.

Uten deltagere blir det ingen turnering, så skriv en kommentar om du kan tenke deg et opphold på Chateau Lake Louise. Jeg har som sagt god tid om dagen, så en telefon eller to til slottet rekker jeg nok.

Det er ett minus: I følge Lonely Planet koster en natt på hotellet fra kroner 4000. Etter en rask sjekk på nettet, virker det som en overdrivelse. Men direkte billig blir nok aldri på dette hotellet.

Kommentarer:
Postet av: Kristian

Jeg synes bildet var fint, jeg, selv med det forstyrrende lyset :-)Fiks en superdeal med hotellet så lager vi sjakkturnering!

17.sep.2007 @ 22:59
Postet av: Olav Bakke

Ja, de kan dette med vanvittige hoteller i grandios natur der borte.
Sommeren 2005 bodde jeg tre uker på The Banff Centre for å spille kammermusikk med blåsekvintetten min. Da fikk vi sneket oss til en rundtur på det gigantiske og spektakulære Banff Springs Hotel. Innescenene i filmen "The Shining", Stanley Kubricks grøssende mesterverk basert på Stephen Kings bok ved samme navn, er filmet her!
Dette alene gjør altså besøket turen verdt, men naturomgivelsene er også her, som den oppmerksomme leser kanskje allerede har tippet, av mildt sagt ubegripelig karakter.
Aner vi konturene av en noe mer ekslusiv variant av Norske Vandrerhjem Grand Prix, basert på hoteller i Alberta?!

20.okt.2007 @ 01:43

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5522320
hits