Sommersjakkskolen 2007

14.jul.2007 @ 23:58
Litt sent kommer her en liten rapport fra sommersjakkskolen, som ble avholdt på Bygdøy 25. til 29. juni. Sjakkskolen er kort fortalt et fritidstilbud fra kl 9 til 17 den første uken av sommerferien. Deltagerne er alt fra seks år gamle begynnere til 14-årige mesterspillere.

image16
Deltagerne på sommersjakkskolen venter spent på premieutdeling.

Vi (dvs lederne/trenerne Torbjørn Hansen, Andreas Moen, Silje Bjerke, Marte Egeland og meg) hadde egentlig satt en grense på 80 barn. Det viste seg imidlertid at det var mer enn 80 som ville være med, og vi bestemte oss derfor for å utvide til 90 barn. Det gjorde vi gjennom å utvide trenerstaben med IM Bjarte Leer-Salvesen, også kjent som Bompi (særlig blant barna).

Til slutt ble det akkurat 90 barn som ble med. Et veldig fint tall! Hvert år blir det flere barn som deltar på sjakkskolen. Det må være et godt tegn for sjakken i Oslo.

Ingrediensene i sjakkskolen var som vanlig først og fremst sjakk i alle mulige former: Sjakktrening, sjakkturnering, sjakkoppgaver, simultansjakk, basketsjakk, stafettsjakk etc etc. Og selvfølgelig andre ting, som fotball, pølser og pizza.

image17
En ny og populær aktivitet på årets sjakkskole var sjakk med store brikker.

Jeg vil si at sjakkskolen ble enda mer vellykket i år enn tidligere år. Med 90 barn må man ha god struktur på ting, og jeg tror det gjorde at sjakkskolen ble enda morsommere og mer lærerik denne gang. Neste gang kan det kanskje bli over 100 barn som vil delta, så vi må se på hva vi kan gjøre for at alle skal få være med.
 
Simultangiver var denne gang GM Leif Erlend Johannessen. Noen få klarte poeng mot stormesteren, blant dem seksåringen Jonatan Frantzen. Riktignok på tid, men det spiller ingen rolle. En seier mot en stormester er et minne for livet!

Fredag 29. juni var det stor BGP-turnering. Klassevinnere ble Timmie Nygaard (kadett), Tor Botheim (lilleputt), Johan Salomon (miniputt), Sander Lange Berge (mikroputt) og Karl Andreas Høydal (begynner). På BGP-hjemmesiden ligger de komplette resultatene.

Sommersjakkskolen fikk også en norgesmester i dag, da Landsturneringen på Hamar ble avsluttet. Katrine Tjølsen hadde ikke bare full kontroll på gutta på sjakkskolen, hun hadde også kontroll på motstanderne i kadettklassen. Grattis!

Kommentarer:
Postet av: Anonym sørlending med kodenavn Mr. B

Vi bare takke for en kjempebra Sjakkskole. Spesielt gøy var det at Bompi - Norges tøffeste sjakkbjørn - ble med. Han er dobbelt så kul som alle de andre trenerne til sammen. Nå har jeg blitt en Wuppie for livet!

15.jul.2007 @ 13:14
Postet av: Gegga

På en sjakkskole: Hvordan i alle dager kan det ha seg at sjakkbrettet er vridd feil? Feltet nede til venstre skal være SORT, og ikke HVITT. Det skjer veldig ofte på film, men på en sjakkskole skal vel ikke det være mulig? :-)

16.aug.2007 @ 21:32
Postet av: Torstein

Godt observert!
Jeg tror nok sjakkbrettet står riktig, men ungene har tydeligvis satt opp brikkene på gal side den dagen bildet ble tatt :-)
Dvs: Brikkene skulle vært vest-øst, og ikke nord-sør som på bildet.

20.aug.2007 @ 17:11
URL: http://torstein.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5481922
hits