Korsvoll norgesmestere!

06.mai.2007 @ 19:38

Korsvoll skole ble i dag norgesmestere for barneskoler! I NM for skolelag, som ble spilt i Masfjorden utenfor Bergen denne helgen, ble det klar seier til 1911U-erne. Laget tok hele 24 av 28 mulige poeng, og vant seks av sju kamper (den siste endte uavgjort). Med det var de klart foran toer Karlsrud.


image14
Korsvolls norgesmestere for skolelag, f.v. Ådne Tverfjell Madsen, Odd Martin Guttulsrud,
Johannes Høva Bøhler og Markus Teigset. (Foto: Siri Lin Brekke.)


Det ble 6,5 av 7 på førstebord for Odd Martin, 6 poeng for andre- og tredjebord Johannes og Ådne, og 5,5 poeng for Markus på fjerdebord. Imponerende greier. Med seieren er laget kvalifisert til nordisk mesterskap for skolelag til høsten, det skal bli spennende å se om de kan nå opp der.

Mesterskapet var Korsvolls tredje på rad. I fjor ble det seier på hjemmebane. (Da spilte Bendik Berntsen-Øybø på laget, han går nå på ungdomsskolen og er blitt erstattet av Markus). For to år siden ble det også førsteplass, den gang med Morten Lillehagen, Bendik Berntsen-Øybø, Lars Furu Kjelsås og Odd Martin Guttulsrud på laget. Guttulsrud har med andre ord vunnet tre år på rad  - en uvanlig prestasjon!

Rundt 1990 prøvde jeg selv å bli norgesmester for skolelag med Korsvoll (sammen med bl a Kristian Trygstad), men klarte det ikke. Finn Møller har hatt sjakk for barn på Korsvoll i 40 år eller noe slikt, det er veldig morsomt at skolelaget nå er Norges beste. Sammen med Johs R Kjeken (som var lagleder i Masfjorden) utgjør han et trenerteam som ser meget vanskelig ut å matche for andre klubber.

Det ble også bronse til 1911U, ved Kringsjå skole. I fjor tok 1911Us tre skoler alle plassene på pallen, riktig så bra gikk det ikke i år. Men man kan vel ikke klage med gull og bronse!

1911U hadde også med fire andre lag, som alle gjorde en fin innsats. Kjelsås ble nummer sju, Kjelsås andrelag (springere) ble nummer 18, Kringsjås andrelag ble nummer 22, og Korsvolls andrelag endte på 25. plass. Det var 29 lag med i barneskoleklassen.


I ungdomsskoleklassen vant Gjesdal skole (fra Sandnes) foran Sandnes skule (fra Masfjorden). Bronsen gikk til Alta. Gratulerer til alle tre! Det må være veldig lenge siden sist Nord-Norge tok medalje i NM for skolelag, så Altas bronse var svært hyggelig.

Mer om NM for skolelag finner man på turneringens hjemmeside. Takk til Masfjorden SKU for et fint arrangement!


Kommentarer:
Postet av: Rune

Synd at ikke arrangørene klarer å legge ut et eneste parti fra turneringen på hjemmesiden. Det samme var tilfelle i NM for jenter. Ingen partier = ingen sjakkspalte.

07.mai.2007 @ 18:56

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5432224
hits