Kjeken æresmedlem

14.apr.2007 @ 11:37
Litt sen formidling av denne nyheten, men likevel:

På generalforsamling i 1911 og årsmøte i 1911U mandag 5. mars ble Johs R Kjeken utnevnt til æresmedlem i begge klubber.

En kort oppsummering av Kjekens innsats for klubbene:

På begynnelsen av 90-tallet så det ikke bra ut for 1911. Klubben eksisterte kun på papiret, noen klubbkveld var det ikke lenger. Med andre ord: Det gikk mot nedleggelse. Kjeken var på dette tidspunkt generalsekretær i NSF, og syntes det var ille at en av stiftelsesklubbene skulle legges ned. (Med stiftelsesklubb menes de som var med på å stifte NSF i 1914.) Merk at Johs på dette tidspunkt ikke var medlem i 1911, men i ASKO.

Sammen med noen andre (bl a Truls Thirud, Tore Bratvold, Finn Møller og Matti Unnli) ble det bestemt å gjøre et forsøk på å blåse (holde) liv i klubben. Kjeken meldte overgang til 1911, og ble snart formann. Det har han vært siden den tid. I løpet av disse årene har klubben gått fra omtrent 20 til 90 medlemmer, og har blant annet arrangert NM-finalen for klubblag og Det åpne NM i hurtigsjakk. (Dessuten har vi arrangert Color Line Hurtigsjakk ti år på rad. Meld deg på til årets seilas!)


image12
Johs R Kjeken med det synlige beviset på æresmedlemskapene, et
pent armbåndsur med inngravering. Legg merke til antrekket!


Dette er imponerede nok, men Kjekens innsats for ungdomsavdelingen SK av 1911U er nok enda mer imponerende. Finn Møller (æresmedlem i 1911, 1911U og USF) hadde lenge stått for barnesjakk på Korsvoll skole (slik ble jeg rekruttert til sjakken), og på 90-tallet også på Kringsjå skole. (Bakgrunnen for dette er at Korsvoll skole brant ned. Elevene byttet til Kringsjå, og Finn fulgte med på lasset. Da Korsvoll sto klar igjen, kunne han ikke forlate Kringsjå. Dermed sjakk på begge skoler.)

Johs involverte seg etter hvert sterkt i 1911U. Han ble snart leder også her, noe han fortsatt er. Klubben har de siste årene hatt omtrent 500 medlemmer. Med tanke på at 1911U bare har sjakk på tre skoler (de to nevnte og Kjelsås), synes jeg dette er et veldig fint medlemstall. Klubben har fått en rekke norgesmestere (bl a Frode Urkedal fra Kjelsås), og tok i fjor de tre første plassene da vi arrangerte NM for skolelag. Johs bidrag til suksessen er enormt. Han har hver uke sjakk på alle tre skoler (SFO-tid og på kveldstid), og har  i tillegg sjakk for barn i klubblokalene på mandager.

Kjeken har bare vært med i 1911 og 1911U i omtrent femten år. Det synes jeg i utgangspunktet er en veldig kort periode for å bli æresmedlem. Men innsatsen er noe helt utenom det vanlige. På femten år vil jeg mene han har gjort det en "vanlig" formann i en sjakklubb gjør på 50 år.

Kjeken er 1911s femte æresmedlem gjennom tidene, mens 1911U kun har utnevnt ett æresmedlem (Finn Møller) tidligere. Gratulerer, og takk for innsatsen!

Kommentarer:
Postet av: Atle G

Gratulerer, Johs! Særdeles fortjent.

16.apr.2007 @ 17:37
URL: http://home.no.net/selskap/
Postet av: Helge A Nordahl

Gratulerer, Johs! Dette var velfortjent.

Kan vel også legge til at Johs "selvfølgelig" også er æresmedlem i Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund.

17.apr.2007 @ 13:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5412384
hits