Seier og fornyet kontrakt!

10.mar.2007 @ 23:51

De tre siste rundene av Telioserien spilles denne helgen. For min egen klubb 1911 handler det om å redde plassen. Fredag tapte vi 4,5-1,5 mot Porsgrunn Team Buer, men i dag gjorde vi en kjempekamp med seier 4-2 mot Akademisk. Dermed er saken biff!

Fredag var vi temmelig sjanseløse, det må innrømmes. I dag så det heller ikke alt for bra ut. Etter tre timer lå vi under 1,5-0,5 (jeg hadde spilt remis mot Djurhuus, Øyvind Bentsen hadde tapt mot Skrondal). Silje sto heller dårlig, og det var ikke klart på de tre siste bordene.

Men så ordnet det seg. Torbjørn (Hansen) dro til med en enorm kombi mot IM Øystein Hole (kommer garantert i Nettavisen om et par dager), og Frode (Urkedal) tok knekken på Trond Thorstensen. Kenneth (Gvein) spilte en sikker remis mot Ellen Hagesæther. Dermed ledet vi 3-2, med Silje igjen (mot Gustav Gudbrandsen). Hun sto som sagt dårlig tidlig i partiet, men spilte godt i den neste fasen, og utlignet. Så vant hun en bonde. Etter svarts 39. trekk var stillingen slik:


image9

Selv med bare et minutt igjen så Silje at det er en helt avgjørende faktor i stillingen: Svart har to "løse" offiserer i c-linja. 40.Tc7! Truer løperen. Gustav så hva som kom til å skje, men fant ikke bedre enn 40...Ld4 (bedre finnes heller ikke). Silje dro til med 41.Lxf7+! (avdekker!), som vinner tårnet. Gustav ga opp etter 41...Txf7 42.Txc2 Tf3 43.Kg2 (stopper Txg3 og dermed alle sjanser for svart).

4-2 til Schakklubben av 1911 over Akademisk Sjakklubb Oslo! Et slikt resultat har vi aldri klart i løpet av mine femten år i klubben, det er helt sikkert. Med resultatet sikret vi plassen i Telioserien. Vi har nå sju lagpoeng - Randaberg (tre lagpoeng) og Akademisk (fire lagpoeng) kan ikke ta oss igjen.

I siste runde søndag spiller vi mot Oslo Vest. Vi går for seier og femteplass på sluttabellen, hvilket vil være et fantastisk resultat for oss. Riktignok har 1911 blitt norgesmestere for lag en gang, men det var før krigen!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4716944
hits